Yoshi! Uppdatering från samlingen

Blogg

Jag vet, det var ett tag sedan nu. Alldeles för länge sedan faktiskt. Det har ju ändå hänt en del i Yoshi-samlingen det senaste, även fast den inte växer explosionsartat. Så jag tänkte helt enkelt flika in med en liten uppdatering kring hur Yoshi-samlingen faktiskt ser ut nu, och hur framtidsplanerna ser ut.

Sedan senaste uppdatering har det faktiskt skett en ommöblering i spelrummet. Allting i samlingen plockades då också ner för att genomgå en rejäl och välbehövlig runda med dammvippan. Damm är en riktigt tråkig faktor som man tyvärr bara får vänja sig vid att ta sig an med jämna mellanrum. I och med att allt plockades ner öppnade detta också för möjligheten att flytta om och effektivisera utrymmet i hyllorna en aning.

  Hyllorna med alla spel är i princip oförändrad dock. Här står allting som tidigare. Det känns ändå som att alla spel får sin beskärda del av utrymmet, och framför allt är det inget som blir dolt. På dessa tre hyllor finns alla samtliga Yoshi-spel som släppts, i dess olika regionala utgåvor. I och med att de kan se annorlunda ut beroende på om de släpptes i Japan, USA eller Europa.

  Och så här ser samlingen ut i sin helhet! Tillsammans med den andra retrohyllan då. Det börjar ju helt klart bli dags att fundera på att göra lite mer plats för Yoshi.

  Det här är faktiskt det senaste tillskottet till samlingen, som jag köpte för bara någon vecka sedan. En puppet i form av Yoshi. Något jag inte hade i samlingen sedan tidigare, så det var ju ett givet köp.

  På tal om saker som jag saknar i samlingen. Här är ett exempel på saker som jag redan har sedan tidigare men som jag inte kan låta bli att köpa fler av. De gröna kassetterna med Yoshi (Yoshi’s Egg) till Famicom, den japanska motsvarigheten till NES.

  Ett av mina favoritomslag när det kommer till Yoshi-spel. Ett inplastat exemplar till och med. Kolla in den avslappnande minen, här har vi någon som har koll på läget. Trots att Bowser ställer till med problem där i bakgrunden.

  Längst upp på hyllan står de lite mer otympliga figurerna och prylarna. Här är det ganska ont om plats. Blir nog att fundera på en ny lösning här. Kanske helt enkelt utöka så att Yoshi får hela utrymmet på toppen? Ska fundera på den biten.

  Så ja, så ser samlingen ut just nu! Det finns ju faktiskt vissa saker som jag vet att jag saknar, men inget som jag aktivt jagar. Fick erbjudande för ett tag sedan att köpa en stor butiksdisplay i papp som föreställde Yoshi, det hade varit något det! Men på grund av hutlös fraktkostnad och det faktum att ena katten här hemma älskar att bita i kartong var det bäst att tacka nej till den. Kanske en annan gång, om den är i plast.

  Min Yoshi-samling är som sagt komplett till den delen då det kommer till spelen, men färdig är den aldrig. Den kommer alltid att få utrymme att växa.

  In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!