TV-spelsannonser från förr

Blogg

Tänkte dela med mig av en liten bildskatt som jag grävde fram för ett tag sedan som kan vara av intresse för er nostalgiska spelrävar där ute. Genom Borås Tidnings digitala arkiv tog jag mig tillbaka till 90-talet och hade siktet inställt på lokala annonser med innehåll som rörde tv-spel.

Utbudet med tv-spel var ju väl utbrett i Borås vid den här tiden. Butiker i Knalleland som Barnvaruhuset, LeksaksCity och Hobbex var ett vattenhål för många spelsugna. Personligen har jag flest minnen från B&W och deras lilla men naggande goda spelavdelning, där jag framför allt fick upp ögonen för det som skulle bli min första Nintendo 64. Och nu på äldre dagar med det arbetet jag har så blir man ju nyfiken på hur det såg ut på annonsfronten i Borås Tidning förr i tiden.

Så, jag tog ett varv med några väl valda sökord för att se om man kunde hitta något skoj. Kort och gott kan man säga att något som snabbt utmärkte sig var det tydliga faktum att Barnvaruhuset var en stor och frekvent annonsör. Så, det här är resultatet:

  Borås Tidning 1996-08-14
  Barnvaruhuset i Knalleland körde utförsäljning av SNES.

  Bild

  Borås Tidning 1996-12-01
  Sedan hade vi Barnvaruhuset i Skene, PREMIÄRVISNING av Nintendo 64. Tre månader innan release.

  Bild

  Borås Tidning 1997-02-04
  Här var jag tvungen att ta med hela sidan på bilden. Tänk när man bläddrade upp den här sidan vid frukostbordet. På den här tiden var tidningen också broadsheet, alltså mycket mycket större än dagens tabloid. Effekten på den!

  Bild

  Borås Tidning 1997-02-28
  Nu börjar det närma sig säljstart för Nintendo 64. Barnvarhuset, igen, uppmanar folk att gå upp i tid. Och kör även erbjudande om extra handkontroll för endast 100 kr. Schysst!

  Bild

  Borås Tidning 1997-10-18
  Recension av GoldenEye till Nintendo 64. ”Bond som spel – visst funkar det”.

  Bild

  Borås Tidning1997-11-14
  Club Nintendo on Tour! Demodagar med Nintendo 64 hos Barnvaruhuset i Knalleland. Proffsen från Nintendoklubben var där.

  Bild

  Borås Tidning 1997-12-05
  Julpris, 1997, på Nintendo 64 hos Barnvarhuset.

  Bild

  Borås Tidning 1998-11-13
  Snowboardtävling! Nintendo-klubben visar de senaste spelen! Häftig väska! Förhandsboka Zelda 64! Boom!

  Bild

  Borås Tidning 2000-04-07
  En liten bonus, en krönika med titeln ”Bästa kompis med Super Mario” där Jonas Pettersson beskriver kärleken till retrospel som folk börjat glömma bort. Notera formuleringen ”Jonas hobby är relativt billig”. Det var bättre förr helt enkelt.