Skaparen av Sonic uppskattar inte karaktärens nya look

Blogg

Vi har sedan tidigare fått teasers på den snabba igelkottens uppdaterade utseende inför den nya filmen som är planerad till hösten 2019, och mottagandet har väl minst sagt varit svalt. Närmast provocerande skulle man till och med kunna påstå. Sonics nya silhuett skvallrar om en hel del förändringar, som helt klart väckt frågetecken hos fans världen över. Den helt pälsklädda och människoliknande kroppen ser ut att vara långt ifrån vad folk själva hade förväntat sig av Sonic 2019. Och nu kommer nästa bakslag.

Mediebyrån Hamagami/Carroll Inc. råkade nämligen uppdatera sin portfolio lite för tidigt och avslöjade då vad som tydligen verkar vara Sonics nya look i full profil. Och frågetecknen blev precis bara fler. Vad är det för ögon? Var är de karaktäristiska handskarna? Varför är piggarna ersatt av en taggig frisyr? Är Sonic inte längre än igelkott? Bilderna är nu nedtagna från byråns hemsida men har givetvis börjat spridas som en löpeld.

  Bilderna fick till och med Yuji Naka, en av skaparna till Sonic, att ta till Twitter för att uttrycka sin åsikt. Och han gillade inte vad han såg.

  Låter man Twitter översätta hans tweet låter det så här:

  ”The image of this Sonic does not come out from the official movie maker, I think that it is leaking strategically, but it is not good because it will go to the IP of Sonic when it becomes a topic in a bad direction. There is a possibility of the fan-made well, but I want him to wear gloves. It is shocking that bare hands are white.”

  Och precis som han är inne på, då det rör sig ju om läckt material och inget officiellt. Så kanske man ska ta det med en nypa salt. Kan det vara en PR-kupp alltihop? All PR är bra PR brukar det ju sägas, men här vet i tusan om det gagnar Sonic i slutändan i så fall. Det är för mycket som bara känns rent av, fel.

  Se bara på exemplet nedan. Någon kreativ och snabb person, som även blev retweetad av självaste Yuji Naka, tog saken i egna händer och uppdaterade och rättade till utseendet för att likna originalet mer. Se bara vilken skillnad ögonen gör! Den vänstra framstår ju som en dålig kostym för halloween i jämförelse.

  Inget är som sagt officiellt ännu, även fast det uppenbarligen verkar vara material från en säker källa. Vi får vänta tills första riktiga trailern släpps helt enkelt.

  Vad tycker ni om Sonics nya look? Tror ni dessa bilder stämmer? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!