Hallå Owe Bergsten, veckans spelprofil

Blogg

Håll i hatten och trimma Mario-mustaschen. Den här veckan har Spelbloggen finbesök i form av mannen som står högst ansvarig för att tagit Nintendo till Skandinavien på riktigt, och gjorde det till en del av det svenska spelhemmet. Vi säger hej till till Bergsalas boss som huserar på Marios Gata i Kungsbacka som distribuerar Nintendo i Skandinavien. Vi säger hej till Owe Bergsten! 

Presentera dig kort för Spelbloggens läsare, vem är du och vad gör du till vardags?
Owe Bergsten heter jag, startade Bergsala 1976 och började importera Nintendo-produkter till Norden 1981. Har hela tiden sen dess varit aktiv i bolaget. I dag är jag VD för Bergsala Holding AB som är vårt koncernbolag som övriga bolag ligger under. 

  En vanlig dag på Bergsala innebär en hel del möten och mycket resande. Så jag spelar mest när jag flyger. Förut blev det ju mest rent handhållet, men tack vare Switch kan man ju spela samma spel både hemma och på resan.

  Vilket spel har din uppmärksamhet just nu?
  Super Mario Odyssey så klart. Har dock inte kommit så långt, så inget speciellt att berätta om. Men Metro Kingdom med New Donk City är min favoritvärld.

  Har du något spel som ser du fram emot?
  Donkey Kong Country: Tropical Freeze, kommande Metroid och så klart Nintendo Labo. Jag har fått testa Labo, det var väldigt intressant. Ska bli kul att se hur konsumenter reagerar. Vi har fått in stora ordrar. Spännande med kopplingen mellan high tech och gammal klassisk kartongvikarteknik.

  Vilken är din främsta personliga prestation någonsin i ett tv-spel?
  Tyvärr har jag nog inga stora prestationer att skryta med. Enda gången jag imponerade var på NES-tiden när prover kom till mig och jag spelade utan att berätta för dom andra. Då var jag kung för en dag. Tennis och Super Mario Bros var två av mina favoriter.

  Vilken tv-spelskaraktär hade du velat träffa IRL och vad hade ni hittat på?
  Mario så klart. Han skulle få ta mig runt i Super Mario Odyssey och klara några nivåer.

  BONUSFRÅGA: När kommer vi få se det nya Yoshi-spelet?
  Under 2018, mer än så kan jag tyvärr inte avslöja nu.

  Tack så hemskt mycket för att du tog dig tid Owe. Nu fortsätter vi blicka framåt och invänta fler spännande nyheter från Nintendos håll.