Ett besök på Stockholms Spelmuseum

Blogg

Jag och sambon var uppe i Stockholm under helgen, och när vi nu var i stan passade vi på att äntligen besöka Stockholms Spelmuseum. Museet slog upp portarna under hösten 2016 och är beläget på central adress i Stockholm, Markvardsgatan 2. Som grundare till Stockholms Spelmuseum står Tobias Bjarneby, speljournalist av rang som tidigare jobbat på så väl Nintendo-Magasinet, Super PLAY och är nuvarande chefredaktör på speltidningen LEVEL. Bjarneby är även huvudförfattaren till boken 8 Bitar – Historien om Nintendo Entertainment System. Så vi kan ju utan tvekan säga att vi verkar ha rätt man på rätt plats här.

Så här beskrivs museet på deras egna hemsida:

”Ambitionen med Stockholms Spelmuseum är att levandegöra spelhistorien på ett sådant sätt att den blir tillgänglig för alla, oavsett ålder, ursprung eller erfarenhet. Vi tror att det bästa sättet att göra det på är att låta våra besökare själva uppleva spelen och maskinerna som genom åren format spelkulturen. Vår förhoppning är att det ska vara en plats som inspirerar nostalgiker lika mycket som den överraskar en ny generation spelare.”

    Så, nog snackat nu. Dags att kliva in i spelens värld, mitt i centrala Stockholm.

    Är ni nyfikna på Stockholms Spelmuseum kan ni kika in på deras hemsida och även med fördel följa dom på Facebook för senaste nytt.