Borås kan få en VR-park

Blogg

I dagarna dök det upp en kampanj på Kickstarter där boråsaren Kim Strandberg söker finansiering för hans vision om en VR-park i Borås. Planerna är storslagna och tanken är att parken ska erbjuda en rad olika VR-upplevelser och över 120 speltitlar där HTC Vice och Occulus Rift bara är några av systemen som står på inköpslistan. Det finns också planer på restaurang och alkoholservering. Projektet har fått namnet NEXTLVLVR. Se deras presentationsvideo här nedan.

Redan nu finns det ett antal stretch goals uppe på deras Kickstarter om första målet nås, och där hittas det fler möjliga spelkonsoler som kan köpas in. Bland annat lite retrospel som NES och SNES, och det är ju riktigt uppskattat. Ambitionen är att öppna innan jul, eller senast januari 2019. Och för att det hela ska bli av är målet att samla in 150 000 kronor innan 25 oktober via Kickstarter, för att få företaget i rullning. Övriga pengar som behövs går Kim in med själv.

– I grunden är tanken att alla ska kunna uppleva VR i världsklass, en sån här rigg kostar upp mot 40 000 kronor och tar mycket plats. Alla har inte det, så vi vill samla ihop pengar för att starta detta, säger Kim i en intervju i Puls FM.

    Är ni nyfikna på att läsa mer om VR-parken finns mer information på deras hemsida.

    Vad tror ni om det här? En storslagen VR-park i Borås? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!