Välkommen in i spelrummet!

Blogg

Tänkte bjuda er på en liten rundvandring i bildform från mitt spelrum. Det som för en handfull år sedan började som ett blygsamt Billy-hyllplan inklämt bland böcker och filmer har med åren växt till helt eget rum. Där bokhyllan Billy nu exklusivt innehåller enbart retrospel, och har fått sällskap av både soffa, tjock-tv och de olika spelkonsoler man kan tänkas behöva. Välkommen in!

IMG_3233

Jag föredrar ett enkelt, stilrent och platseffektivt möblemang. Vilket gör att jag har satsat på att hålla det som följande. Soffa, bokhylla för alla spel, kista för alla kontroller och tillbehör, tv-bänk med tv och alla konsoler, skrivbord samt en stringhylla för Yoshi-samlingen. Och när man inte hittar tavlor man tycker om, får man designa dom själv!

  IMG_3228

  Om vi kikar närmare i bokhyllan, själva spelsamlingen, så ser ni kanske att det framför allt är fokus på Nintendo här. Nintendo Entertainment System, Super Nintendo, Nintendo 64, Game Boy och 3DS. Men överst hittar vi även en hylla med SEGA Mega Drive. Och på toppen av bokhyllan står de lite större sakerna som förtjänar extra uppmärksamhet. Nintendo Super Scope, limiterad utgåva av en Game Boy Advance SP med i Zelda-utförande, Zapper i originalkartong samt en pärlfigur från Pappas Pärlor.

  IMG_3229 IMG_3230 IMG_3231

  Det är ju framför allt 8-bit som jag föredrar, Nintendo Entertainment System (NES). Därför har för tillfället två hyllplan avsatts för dessa spel, alla kompletta i kartong. Ett återkommande problem som samlare allt för ofta stöter på är ju just detta, platsbrist… Som det ser ut har jag inte ju inte ens plats för en extra bokhylla. Men det är ett framtida problem.

  IMG_3235

  IMG_3237

  Här har vi vyn från spelrummets sweet spot i soffan. Givetvis finns det möjlighet att sitta närmre om man vill, ska det vara riktigt old school spelas ju retrospel sittandes på golvet. Eller från en saccosäck. Vilket givetvis finns att tillgå även här! Sedan har vi maskinparken då, hjärtat i hela tv-bänken. En Super Nintendo (modifierad så att den även tar japanska kassetter), ett Nintendo Entertainment System, en Nintendo 64 samt en SEGA Mega Drive.

  Spelrummets TV är en historia i sig. Här valde jag att gå stort. Efter att ha finkammat nätet efter tips och rekommendationer på vilken TV man bör satsa på för retrospelande föll valet till slut på en Bang&Olufsen, modell MX7000. Hade turen med mig att hitta en på Blocket, och säljaren bodde i Sandared. Ibland ska man ha flyt. Fick till och med en Bang&Olufsen VHS-spelare på köpet. Bang&Olufsen är ju kända för att göra riktigt fina HiFi-produkter och deras TV-apparater är i en klass för sig. Den mäter 28″ och väger in på otroliga 40 kg. Just den här modellen är dock mer känd för sitt ljud. Den har fyra stycken inbyggda aktiva högtalare som dundrar på rejält om man så önskar. En TV som behöver upplevas helt enkelt.

  IMG_3243

  Vidare till tillbehörskistan. Här hittar vi allt vi behöver när det kommer till kontroller och tillbehör. Här förvarar jag också de stackars lösa kassetter som jag inte äger något fodral till. Här gäller det verkligen att hålla ordning. När det väl blir trassel bland kontrollerna, så blir det rejält trassel. Så kan man inte ha det när det nalkas spelkväll.

  IMG_3248 IMG_3244

  Avslutningsvis en sista bild från dörren innan vi lämnar rummet, med vy över Yoshi-samlingen som huserar över skrivbordet i en överfull stringhylla. Härifrån ser ju TV:n inte alls så stor ut. Sedan ska det givetvis nämnas att för att vara en tjock-TV är han ju ändå rätt slimmad. De vet vad de gör de där danskarna. Det är ju verkligen ett stycke designhistoria.

  IMG_3249

  Tack för besöket i mitt spelrum! Hörs snart igen.