Player one, start!

Blogg

Wow, då kör vi då alltså! Efter att i alla år ha smattrat knappar på diverse kontroller är det dags att börja smattra tangenter på allvar. Välkommen till Spelbloggen!


En kort introduktion känns som att det vore på sin plats. Linus Petersson heter jag. Ni kan kalla mig Petsson. En 25-årig Boråsare med brinnande passion för TV-spel, och en extra förkärlek till retrospel. Som liten grabb växte jag upp med Game Boy och NES (Nintendo Entertainment System) i hushållet. Men född 1991 som jag är så innebar ju detta att jag missade lite av guldåren för dessa konsoler. Jag var helt enkelt lite för ung för att verkligen uppleva Nintendos dåvarande glansdagar. Och när familjens NES sedan såldes och ersattes med en PC var det där jag verkligen fick börja upptäcka spelens magiska världar.


Vi hoppar fram några år, närmare bestämt julen 2001. Det var då jag öppnade paketet som innehöll min första alldeles egna konsol. Det var min alldeles egna Nintendo 64. Där och just då, blev jag kär. Det blev många timmar med den blå transparenta handkontrollen i handen där jag än en gång fick bekanta mig med Super Mario och gänget. Och många nya bekanta för den delen! Det lirades Super Mario 64, Mario Kart 64, GoldenEye, Gemini, Star Wars och Zelda: Ocarina of Time bara för att nämna några. Jag var fast.

    Vi spolar fram till nutid. När jag för några år sedan bestämde mig för att gå tillbaka till rötterna och återuppleva, eller snarare på riktigt upptäcka, Nintendos riktiga klassiker. Jag bestämde mig helt enkelt för att skaffa mig ett NES och aktivt börja samla de där gamla retrospelen som jag själv aldrig ägde som barn. Det var 2012, och resan började på allvar.

    I dag har jag (med min kära sambos godkännande) ett dedikerat spelrum där det förutom ett NES även huserar Super Nintendo, Nintendo 64 samt SEGA Mega Drive. Allt kopplat till en klassisk 28″ CRT (tjock-TV alltså) som sig bör. I vardagsrummet finner vi de lite modernare PlayStation 4, Xbox One, Wii U och NES Mini. Så det finns gott om spel att tillgå.


    Och det är där vi står i dag, och det är där den här resan startar. Allt under parollen TV-spel i allmänhet, och retrospel i synnerhet. Och ja, jag samlar på allt som har med Yoshi att göra. Välkomna!