Nyheter och trailers från gårdagens Xbox X019

Blogg

Igår kväll gick Xbox stora live show X019 av stapeln i London och bjöd på en rad färska nyheter kring vad som är på gång på spelfronten till Xbox. På förhand ryktades det om att både Obsidian och Rare skulle vara på plats samt att vi skulle få en närmare titt på kommande Age of Empires IV. Tre stycken rykten som stämde helt och hållet. Här nedan följer en kortare sammanfattning tillsammans med trailers från kvällen.

Grounded

Obsidians nya spel där det gäller att överleva i miniatyrformat. Släpps våren 2020 till Xbox och Windows.

  Everwild

  Nytt spel från Rare som ser ut att vara ett magiskt äventyr med magnifika naturmiljöer i centrum. Utveckklingen av spelet är fortfarande i tidigt stadie så något releasedatum finns tyvärr inte ännu.

  Age of Empires IV

  En sparsmakad trailer men ändå en trailer! Att se Age of Empires återuppstå är ju riktigt kul och nostalgikern i mig är riktigt taggad på att få ta sig an den klassiska spelserien på nytt. Även här saknas det ännu information om när spelet kan tänkas släppas, det återstår att se. Så länge kan man däremot med fördel kika in nya Age of Empires II: Definitive Edition som nu är släppt!

  West of Dead

  Svenska spelstudion Raw Fury presenterade West of Dead, deras nya twin-stick shooter á la vilda västern. Spelet kommer släppas under 2020 men finns just nu som öppen beta på Xbox.

  Minecraft Dungeons

  Knappt en trailer, men den släpptes ändå tillsammans med efterlängtad information. Minecraft Dungeon, som alltså är en dungeon crawler á la Minecraft, släpps till Xbox och Windows i april 2020.

  Tell Me Why

  Spelstudion DontNod som ligger bakom spelserien Life is Strange visade upp deras nya spel Tell Me Why där tvillingparet Tyler och Alyson löser mysterier från sin barndom. Tell Me Why kommer släppas till Xbox och Windows under sommaren 2020.

  Xbox Game Pass

  Lite nyheter som kommer till Xbox Game Pass visades också upp så klart, där vi bland annat fick reda på att Yakuza-spelen kommer bli tillgängliga där.