Nya Project Blue till NES gör succé på Kickstarter

Blogg

Häromdagen snubblade jag över en kampanj på Kickstarter för ett nyutvecklat spel till NES som går under namnet Project Blue. Bakom projektet står en Donny Phillips och svenska Ellen Larsson, och det rör sig om ett plattformsspel som utspelar sig i ett postapokalyptiskt Neo Hong Kong. Utvecklingen har pågått under några år där Donny framför allt skött kodningen och Ellen har tagit hand om grafiken. Spelet är nu helt klart och det Kickstartern ska se till är helt enkelt att spelet ska kunna släppas såväl fysiskt som digitalt. Vilket det utan tvekan kommer göra.

Kampanjens mål var satt till att dra in 10 000 dollar för att förverkliga releasen, och i skrivande stund har insamlingen nu passerat 25 ooo dollar när det återstår 13 dagar till kampanjens slut. Så releasen blir ju av kan man lugnt säga. Dessutom är vissa stretch goals därmed uppnådda som innebär extra innehåll till spelet.

Kika in screenshots, beskrivning av spelet samt trailer här nedanför.

    ”Du tar på dig rollen som Blue, ett gatubarn som blivit kidnappad av ett hjärtlöst megacyberkonglomerat som inte drar sig för att experimentera på de rättslösa och utveckla hemska biovapen. Fly det hemliga labbet och ge tillbaka för gammal ost i kampen mot Think Tanksen i Styrelsen. Du kan hoppa, skjuta, springa, simma, klättra, och till och med sno helikopterhjälmar och fallskärmar från dina fiender. Se upp för slemoiderna – de vill egentligen inget ont utan är bara misslyckade för detta mänskliga experiment som söker hjälp. Tyvärr är de också frätande att beröra.”

    Nyutvecklade spel till NES är alltid roligt och jag älskar att backa sådana här projekt, och när det finns en svensk inblandad i det hela är det ju extra roligt. Project Blue ser verkligen lovande ut och kampanjen på Kickstarter har ju sannerligen gått bra. Ett nytt NES-spel med fysisk utgåva att ställa i hyllan är ju aldrig fel. Kul att se!

    Vad tror ni om Project Blue? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!