Minecraft Earth rullar nu ut i Sverige

Blogg

Efter ett bra tag i beta är Minecraft Earth nu äntligen på väg ut till såväl iOS som Android. Spelet rullar nu ut som early access och Sverige, Australien och Mexiko är några av de första länderna där spelet nu börjar dyka upp och finns tillgängligt att ladda hem.

Minecraft Earth är gratis att ladda hem och spela och följer den populära trend av AR-spel vi sett det senaste där du rent fysiskt måste bege dig ut för att upptäcka och interagera med världen genom telefonen. Här gäller det bland annat att bege sig ut för att samla material och hitta skattkistor, som du sedan kan utnyttja i byggläget där du i AR skapar dina egna byggplattor.

Minecraft Earth hittas nu här ”Minecraft Earth på App Store” samt här ”Minecraft Earth på Play Store”.

Jag har kört betan ett tag och har både bunkrat block och byggt friskt i mitt närområde här i Borås. Det ska bli riktigt kul att se det hela rulla igång på riktigt nu med lite fler spellägen och liknande. Och fler spelare framför allt. Personligen gillar jag upplägget skarpt och kombinationen med Minecraft och AR är ju egentligen solklar. Att kunna gå runt och inspektera sitt bygge genom telefonen är verkligen ett fascinerande perspektiv. Eller lusten som infinner sig när man inser att man måste ut på promenad för att samla nytt material.

Är ni sugna på att börja lira Mineraft Earth? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!