Jeopardy bjuder på trivial tabbe om Tetris

Blogg

Tidigare i veckan sändes ett avsnitt av långköraren Jeopardy i USA där en av kvällens kategorier innehöll frågor om tv-spel. En fråga har väckt en hel del uppmärksamhet och får en verkligen att ifrågasätta kontrollen kring frågorna som förekommer i programmet.

Frågan som ställdes önskade svar på i vilket spel man hittade roterbara block med namn som Orange Ricky, Hero och Smashboy. Inte nog med det, Jeopardy tyckte frågan var så bra att de även delade den på Twitter. Visste du att blocken i Tetris hade så roliga namn? Inte? Vet du varför? Helt enkelt för att det är fel.

Reaktionerna lät sig inte vänta och vissa undrade till och med om det verkligen var sant eller bara någon form av skoj på Twitter, men som vi ser nedan var frågan verkligen med i programmet.

Nu lyckades ju en av deltagarna till och med svara rätt men antagligen inte baserat på namnen, då dessa helt enkelt är fake. Det hela grundar sig i ett prank från tidigare i år som blev viralt där någon själv namngett blocken i en manual till NES-versionen av Tetris. Ett klassiskt viralt prank helt enkelt, men redaktionen på Jeopardy tog det som sanning och glömde helt enkelt att dubbelkolla faktan.

Tråkig trivial Tetris-tabbe. Som faktiskt är väldigt rolig. Grattis till ett klassiskt tv-ögonblick! Jeopardy har ännu inte lämnat någon kommentar om tabben.

Vad kallar ni blocken i Tetris? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!