Här är Analogue Pocket, ny handhållen konsol för retrospel

Blogg

Analogue har tidigare tagit fram riktigt fina maskiner som ger dig möjlighet att lira gamla retrospel på modernare skärmar och tv-apparater, och nu tar de även steget till handhållet. Deras kommande handhållna Analogue Pocket kommer ge dig möjlighet att ge lira gammalt på nytt.

Kanske saknar du hårdvaran som behövs idag, eller så når det helt enkelt inte upp till den standard du önskar. Men sitter du på ett gäng originalkassetter kommer du kunna blåsa nytt liv i dessa. Analogue Pocket har stöd för alla typer av Game Boy-kassetter. Detta innebär alltså Game Boy, Game Boy Color och även Game Boy Advance. Stöd för över 2700 spel då alltså. Analogue är noga med att påpeka att det inte rör sig om någon form av emulering av spelen. Dessutom jobbar Analogue på en adapter för att kunna lira spel från andra konsoler också, som exempelvis Game Gear.

    Analogue Pocket är en riktig liten lyxlirare och den tekniska specifikationen skvallrar om ett gediget bygge. Skärmen är 3,5 tum med en upplösning på 1600×1440 pixlar, pixeltäthet på 615 ppi, stereohögtalare, slot för microSD, uppladdningsbart batteri som laddas via USB-C, hörlursuttag och så vidare. Kommer i vitt eller svart utförande. Det ska bli riktigt, riktigt intressant att se maskinen in action.

    Dessutom jobbar Analogue även på att ta fram en dockningsstaion till Analogue Pocket, så att man kan lira spelen på din tv. Dockan kommer ha stöd för kontroller via USB eller Bluetooth.

    Analogue Pocket är planerad att släppas någon gång 2020, och priset kommer landa på 199 dollar. Läs mer om Pocket på Analogues hemsida.

    Vad tror ni om den här lille lyxliraren? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!