GameStop lägger ner alla sina butiker

Blogg

Det blev game over till slut för butikskedjan GameStop. Det har ryktats om det sedan början av november då Computer Sweden var först med att rapportera att kedjan drogs med stora förluster och inom kort skulle avvecklas. Trots att flera källor efter det har bekräftat att nedläggning är på gång har det inte kommit någon information från officiellt håll, förrän nu.

Tidigare i dag skickade Game Stop ut ett pressmeddelande där de nu bekräftar att kedjan successivt kommer stängas ner under 2020. Redan nu kommer dock presentkort inte längre utfärdas i butiken. Än så länge har det inte offentliggjorts någon lista på hur och när butikerna kommer stänga, utan där hänvisar GameStop till sin hemsida för att få uppdaterad information.

Riktigt tråkigt måste jag ändå säga. Inte alls oväntat, men riktigt tråkigt. Sista renodlade spelkedjan går nu i graven och innebär slutet på en era. Tidigare kunde man vara säker på att kunna springa förbi butiker som GAME och GameStop i gallerior och varuhus runt om i landet, och efter att GAME bommade igen för några år sedan har GameStop varit själva på den scenen. Men nu är slutet här även för GameStop alltså.

    Nya köpvanor och en snabbt föränderlig marknad gör att det blir svårt att hänga med i utvecklingen för sådana här stora kedjor. Det finns ju exempel på mindre spelbutiker som klarat det hela galant och som det än idag går bra för. GameStop lyckades helt enkelt inte riktigt. Det var ett för stort skepp som behövde byta riktning.

    Kommer sakna att klämma, känna och kika in sortimentet med prylar och merchandise. Slutet på en era, helt klart.

    Vad säger ni om nedläggningen av GameStop? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!