Game over för Spelbloggen

Blogg

Så kom då den här dagen till slut. Dagen som inte ens Konamikoden tyvärr kan råda bot på. Spelbloggens livmätare har nått botten och extraliven är tyvärr slut. Det är game over för Spelbloggen.

Det som började som ett kul projekt för tre år sedan när redaktionen på Borås Tidning undrade om jag var intresserad av att blogga blev snabbt mitt eget lilla hörn på nätet som jag vårdade varmt. Under devisen tv-spel i allmänhet och retrospel i synnerhet varvades inlägg med såväl stora som små nyheter från spelvärldens alla håll. Till detta blev det också en rad intervjuer, redovisning av min egen samling spel och Yoshi-prylar och annat smått och gott. Det har verkligen varit en fantastisk rolig resa. Men allt har som sagt ett slut.

Av en händelse sammanstrålade två avgörande faktorer varandra som resulterade i det gemensamma beslutet att lägga ner Spelbloggen på Borås Tidning. Redaktionen står inför en stor uppdatering av bt.se där allt innehåll inventeras och sållas och lokal journalistik står i fokus, samtidigt som nya projekt behöver få utrymme. Vilket gör att Spelbloggen hängde löst. Samtidigt står jag personligen i startgroparna för nya äventyr med ett nytt jobb, vilket gör att mitt fokus på sidoprojekt riskerar att bli begränsat den närmsta tiden. Detta gjorde att vi beslutade att låta Spelbloggen somna in.

  Jag vill passa på att tacka alla som varit med på resan, det har varit riktigt kul att snacka spel med likasinnade på det här sättet. Tack!

  Ni hittar mig fortsättningsvis på Twitter och Instagram.

  Avslutningsvis tänkte jag kort och gott dela med mig av några av mina personliga favoriter från alla de inlägg som blivit genom åren, och önskar er alla en god fortsättning på det nya året. Och kom ihåg, spelare dör inte. Vi respawnar.

   

  Hallå Owe Bergsten, veckans spelprofil

  Så hamnade Sveriges första Game Boy i Borås – Intervju med Jan Spanedal

  Borås Symfoniorkester bjuder på spelmusik i januari

  Svenska bandet Refused gör musik till Cyberpunk 2077

  Guldkantad shopping hos Mackapär i Göteborg

  Hiro har nu klarat alla Game Boy-spel (SCN)

  Gästar podcasten Game Over med NXTLVL VR

  Ett besök på Stockholms Spelmuseum

  TV-spelsannonser från förr

  Årets loot från Retrospelsmässan i Göteborg

  Spelshopping hos Sagobjörnen i Göteborg

  Öppnar ett inplastat NES-spel från 1990

  Yapon, när Borås försåg Sverige med hyrspel

  Sonic kommer att justeras efter massiv kritik

  Besökte Nintendo NY och Super Mario

  GamingGrannar hälsade på och dokumenterade Yoshi-samlingen

  Yoshi! Uppdatering från samlingen

  Nintendotyget från Borås – Del I

  Nintendotyget från Borås – Del II

  Nintendotyget från Borås – Del III

  Nintendotyget från Borås – Del IV