Fortnite försvunnet i ett svart hål

Blogg

Igår var det då dags för säsongsavslutning i Fortnite i och med att säsong 10 nådde sitt slut. Till skillnad mot tidigare säsongsavslutningar har det dock varit dåligt med hints och teasers inför nya säsongen, det enda vi egentligen fick veta från Epic Games inför avslutningen var att det det hela faktiskt skulle röra sig om en bokstavlig avslutning då kvällens live event gick under det tydliga namnet The End. Och avslut blev det, minst sagt. Fortnite försvann. För er som missade eventet, eller bara vill se det igen, kommer min inspelning här.

När klockan slog 20.00 drog eventet igång och likt tidigare event serverades ett magnifikt skådespel av episk karaktär. Den senaste tidens utveckling av storyn kring mystiska falangen The Seven med The Visitor i spetsen har innefattat både raketbygge och hemliga inspelningar på kassettband, och när klockan slog åtta var det dags för uppskjutning av raketen. Det som utspelar sig därefter kan som ni ser i klippet närmast beskrivas som någon form av organiserat kaos av parallella tidslinjer och sprickor i både tid och rum, som till slut landar i ett crescendo där asteoriden som hängt över kartan nu styrdes om och sänktes rätt ner i kartans Zero Point. Något som får allt och alla att sugas in i det svarta hål som nu skapats. Sedan blev det svart, och tyst. Och det är det fortfarande.

    Ända sedan eventet var klart har Fortnite bokstavligt talat försvunnit. Total blackout. Loggar du in möts du av ett svart hål. På Fortnites officiella sociala medier möts du av mörker och tystnad. Ingen vet någonting. Mer än 15 timmar efter eventet. Ni kan följa det svarta hålet live här nedanför via Fortnites YouTube. Det enda som faktiskt kommit ut är ett chiffer som kunnat översättas till:

    ”I was not alone. Others were outside the loop. This was not calculated. The moment is now inevitable”

    Sannerligen något utöver det vanliga. Och intresset kring eventet var minst sagt enormt. Vid tiden för eventet var det över sex miljoner(!) människor som följde det hela live på Twitch och YouTube. Nu sitter miljoner av människor och bara väntar på nästa kapitel i den här storyn. För det är precis det som ryktena pekar mot, en nystart för Fortnite. Iställer för en ny säsong verkar det som att vi kommer få ett nytt kapitel med helt ny karta. Men, ingen vet ännu säkert. Hatten av för Epic Games helt enkelt. Ska bli väldigt intressant att se vad som händer nu.

    Var ni inne under eventet? Vad tror ni kommer hända? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!