En AR-version av Minecraft kommer till smartphones

Blogg

När Notch en gång i tiden satt och kodade det vi idag känner till som Minecraft hade han nog aldrig i sin vildaste fantasi kunnat ana vilken impact hans skapelse skulle ha på modern populärkultur, och hur stort det faktiskt skulle bli. Idag har Minecraft släppts på en rad olika plattformar och sålts i närmare 180 miljoner exemplar. Ett stycke svensk spelhistoria utan tvekan.

Nu i dagarna firade Minecraft 10 år och Microsoft, som köpte upp Minecraft 2014, slår på stora trumman med flera nyheter för att fira jubilaren. För ett tag sedan fick vi exempelvis möjligheten spela Minecraft Classic direkt i webbläsaren och på Minecraft egen jubileumssida finns massor av info och intressanta historier att ta del av. Nu kommer nästa nyhet, och det är en stor en.

    Nu expanderar man Minecrafts pixliga universum och tar steget in i AR, i en ny version av spelet som heter Minecraft Earth, som närmast kan liknas med Pokémon GO. Man kommer alltså via sin smartphone kunna bygga, utforska och kreera skapelser som man sedan kan placera ut i sin omgivning. Minecraft Earth kommer även ha stöd för multiplayer så att man kan spela med andra. Din morgonpromenad kommer helt enkelt bli bra mycket roligare nu när du kan utforska nya världar som samspelar med verkligheten. Kanske stöter du på en pixlig ko eller gris på väg till jobbet. Eller kanske en creeper?

    Någon gameplay har inte släppts än, och inte heller något releasedatum. Trailen här ovanför och spelets egna hemsida är det vi har just nu, samt vetskapen om att Minecraft Earth kommer släppas gratis till både iPhone och Android och mer information kommer presentera på Minecon i sommar. Det kommer även hållas en stängd beta som man kan anmäla sitt intresse till om man är nyfiken.

    Vad tror ni om Minecraft Earth? Kommer det kunna bli lika stort som Pokémon GO? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!