Elden Pixels presenterar Alwa's Legacy

Blogg

Den Göteborgsbaserade spelstudion Elden Pixels har precis presenterat sitt nästkommande spel. Efter succén med Alwa’s Awakening, som nyligen även släpptes till Xbox One, är det nu dags för indieutvecklarnas nästa titel i Alwa’s universum. Här är Alwa’s Legacy.

”Alwa’s Legacy is a modern retro game full of dangerous dungeons, magical items and ancient secrets. By upgrading your magic, any way forward is right in this non-linear adventure game full of exploration.”

Än en gång bjuds vi på ett retrokittlande äventyr med Zoe men den här gången med ett antal fler bits och pixlar sedan sist. Vi befinner oss åter igen i landet Alwa och hjältinnan Zoe behöver än en gång rädda landet från ondskan. Världen är ickelinjär som sist och det gäller att lösa pussel och uppgradera sina skills för att ta sig vidare och hitta nya områden. Zoe ser även ut att ha lärt sig en del nya moves sedan sist och kommer dessutom ha ett skill tree som man själv får hantera.

    En kampanj ligger nu uppe på Kickstarter för att realisera releasen av Alwa’s Legacy och indiestudion Elden Pixels siktar på att samla in 250 000 kr för att förverkliga spelet. Tanken är att Alwa’s Legacy ska släppas till alla större plattformar som PC/Mac, Nintendo Switch, PlayStation 4 och Xbox one under våren 2020. Där release till PC/Mac och Nintendo Switch kommer prioriteras.

    Kika in några riktigt läckra screenshots från spelet här nedanför.

    Vad tror ni om Alwa’s Legacy? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!