Dragon's Lair Trilogy släpps fysiskt till Nintendo Switch

Blogg

Redan i början på året, i samband med den digitala releasen, florerade det rykten om att även en fysisk utgåva av Dragon’s Lair Trilogy var på g till Nintendo Switch. Det fanns så väl omslagsbilder som uppgifter om att Limited Run Games skulle ansvara för distributionen. Först nu visar det sig att dessa rykten faktiskt bestod av sanning.

 

   

  Limited Run Games basunerade nämligen ut nyheten på sin Twitter nu i dagarna att en fysisk utgåva nu kommer släppas. Inte nog med det, de kommer även erbjuda en fullmatad Collectors Edition. Till skillnad från standardutgåvan som bara innehåller en fysisk version av spelet får man här med en specialbox i LaserDisc-utförande med ljudeffekter, en stor poster, tre litografier, en pin samt en arkadmaskin i papp som man kan vika ihop.

   

   

  Mannen bakom Limited Run Games, Josh Fairhurst, lyfter själv fram den speciella boxen med ljudeffekter.
   

  ”This is a premium box that has light-activated sound which plays when the drawer is pulled out. It plays the ”Lead on adventurer – your quest awaits!” line from the game’s attract mode.”

   
  Trilogin består av Dragon’s Lair, Dragon’s Lair II: Time Warp samt Space Ace. I den sista delen tar kontroll över karaktären Ace istället för Dirk. Samtliga titlar består av samma filmiska upplägg med animeringar från Don Bluth. Det första spelet släpptes kom till arkad 1983, Space Ace kom ut 1984 och Dragon’s Lair II anlände först 1991.

   

   

  Limited Run Games öppnar förhandsbokningen nu på fredag 24 maj och den kommer vara tillgänglig i två veckor. Priset på collectors edition är satt till 79,99 USD. Då Nintendo Switch är regionsfri är det inga problem att lira detta på sin svenska konsol.

  Följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!