Dags att åter sätta tänderna i Telltales Walking Dead

Blogg

Nu under vår- och sommarmånaderna brukar det vara sparsamt med stora spelsläpp. E3 står runt hörnet och de flesta håller igen inför hösten. Men till min stora glädje insåg jag nyligen att femte och sista episoden av Telltales The Walking Dead: A New Frontier landar 30 maj. Då är det bara att hugga in!


Telltale Games olika peka-och-klicka-äventyr har bringat stor succé världen över. Vi har fått ta del av välkända världar ur exempelvis Batman, Game of Thrones, Walking Dead och Minecraft med nya upplevelser där man själv styr berättelsen dit man önskar. Och med ett episodsystem där spelets berättelse släpps i omgångar är det precis som att man själv är med och deltar i och styr en fantastiskt bra tv-serie. Dramaturgi, oväntade vändningar, drama, ond bråd död och cliffhangers. Alla ingredienser finns där. Och med en speltid på mellan 10-15 timmar per säsong har man garanterat en känslomässig resa framför sig, en och annan tår faller under berättelsen vill jag lova.

Personligen har jag, och sambon med för den delen, fastnat extra mycket för just Walking Dead-spelen då vi även följer tv-serien. Spelet är alltså nu inne på sin tredje säsong och första episoden släpptes i december förra året, och nu den 30 maj släpps alltså den femte och avslutande delen. Likt de tidigare två säsongerna kommer storyn kretsa kring vår unga hjältinna Clementine. Inga spoliers här, men givetvis kommer vi få också få träffa både nya och tidigare bekanta ansikten. Beroende på hur man valt att spela storyn då. Alla dina val påverkar hur berättelsen ger sig…


    Precis som jag helst avnjuter en tv-serie genom att sträckkolla på kortast möjliga tid, har jag hittills hållt mig borta från senaste säsongen av Walking Dead: A New Frontier av samma anledning. När jag och sambon väl slår oss ner i soffan ska alla episoder finnas tillgängliga och berättelsen ska ligga helt öppen framför oss. Har klarat mig helt från spoilers och liknande, men nu är det bara 10 dagar kvar innan äventyret börjar igen. Dags att varva upp vår Xbox One. Adda mig gärna, min gamertag är Petsson033.

    Äntligen ska vi få träffa Clementine igen och åter få sätta tänderna i detta zombie-äventyr. Hugg in!