Borås Symfoniorkester bjuder på spelmusik i januari

Blogg

Den lokala ensemblen Borås Symfoniorkester som huserar på Åhaga har varit aktiva sedan 1912 har därmed både spelat ett och annat under åren. I januari blir det dock nya toner i piporna då de kommer ta sig an ett för dom helt nytt område, nämligen spelmusik.

Den 26 januari 2020 kommer de sätta upp en konsert under namnet High Score där det kommer bjudas på musik från såväl filmens som spelens värld. Ögnar man genom programmet ser vi att det kommer bjudas på musik från exempelvis Super Mario, Battlefield och Angry Birds. Dirigent för kvällen är Ulf Wadenbrandt. Ulf har dirigerat namnkunniga orkestrar såsom Czech National Symphony Orchestra, Norrköpings Symfoniorkester, DalaSinfoniettan, Jönköpings Sinfonietta och Gävle symfoniorkester. Han är känd för sina gränsöverskridande konserter, främst en blandning av klassiskt, pop och rock och har fått motta flera priser. Ulf är från och med hösten 2018 gästdirigent för Russian Philharmonic Orchestra och är även dirigent för Sweden Symphony Orchestra.

  Det här ska bli riktigt, riktigt intressant! Kombinationen med spel- och filmmusik från en levande orkester är något otroligt vackert och som man bara måste uppleva. Kul att vi har lokala förmågor som tar sig an sådant här också.

  Jag tog och pratade med Kent Carlsson från Borås Symfoniorkester för att höra lite mer om konserten.

  Hur kommer det sig att ni sätter upp en konsert med film- och spelmusik?

  För många unga idag så sker det första mötet med konstmusik genom just musik till dataspel och filmer. Många stora speltillverkare anlitar kompositörer från alla läger för att förhöja stämningen i sina spel. Mycket av den musiken klarar sig också bra på egna ben. Utifrån från detta fick vi idén att använda vår fina symfoniorkester för att bredda vårt publikunderlag till nya generationer och väcka intresset för symfonisk musik.

  Vad kan vi förvänta oss att höra?

  Det blir en mix av spel- och filmmusik med majoritet från spel. Exempelvis Super Mario, Pirates of the Caribbean, Battlefield, Game of Thrones, Gudfadern, Angry Birds med mera.

  Visst räknar ni med att det blir fullsatt då?

  Vi hoppas verkligen att vi kan väcka intresse hos de spelintresserade och räknar med mycket publik. Kom! Ni hittar all information på Borås Symfoniorkesters hemsida.

  Kommer ni gå? Vad hoppas ni få höra? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!