Boken om SEGA i Sverige trycks på nytt

Blogg

Spelkonnässören och branschveteranen Martin Lindell har skrivit en rad böcker genom åren som kartlägger och lyfter fram spelhistoria i alla dess slag, exempelvis Svensk Videospelsutveckling: Från 50-tal till 90-tal samt den mycket uppskattade 8 bitar på 80-talet: Nintendos marsch in i de svenska hemmen som släpptes 2008 där vi kan läsa om Bergsalas uppgång och framgång i Sverige under 80- och 90-talet.

Under 2014 följdes den boken upp med den motsvarande historien om SEGA i Sverige, med fokus på succén med Mega Drive. En bok som fick titeln Historien om Sega: Hur en blå igelkott och hockeyspel tog Sverige med storm. Boken som trycktes i 500 exemplar sålde slut lika snabbt som Sonic springer och har inte setts till försäljning på länge, men lika mycket som herr Lindell gillar långa boktitlar är han även duktig på att uppdatera sin alster och släppa nya utgåvor, och nu dags för boken om SEGA att se dagens ljus på nytt.

  Med hjälp från butiken Spel & Sånt ska boken nu tryckas upp på nytt i en pocketupplaga, release kommer ske i slutet på oktober i år. I boken kommer du bland annat kunna läsa om:

  – Kenneth Klingborg som introducerade Master System i Sverige.
  – Roger Jönsson på Brio som personifierade SEGA i Sverige ändå fram till slutet av Dreamcast.
  – Rolf ”Dr. Roffe” Larsson från SEGAklubben som skulle göra vad som helst för SEGA.
  – Stefan Lampinen, branschlegendaren som var marknadsgeniet bakom framgången med Mega Drive i Sverige.
  – Peter Levin, en av svenska spelbranschens mest inflytelserika personer som inledde sin karriär med speluthyrning.
  – Robert Hajduk & John Hammarberg om utvecklandet av Elitserien 95.

  View this post on Instagram

  I samarbete med den populära författaren och branschveteranen Martin Lindell presenterar vi nytryckningen av den populära boken, Historien om SEGA: Hur en blå igelkott och hockeyspelare tog Sverige med storm! SEGA är ett av de mest klassiska bolagen inom spelvärlden. Denna bok täcker SEGAs historia med fokus på höjdpunkten kring Mega Drive samt det svenska perspektivet. Berättelsen följer generalagenten Brios kamp med Mega Drive mot de grå lådorna som dominerade marknaden. Finns att förhandsboka nu i webbshoppen, länk via fb. #spelochsant #spelochsånt #norrtälje #norrtaljehandelsstad #roslagen #tvspel #retro #sällskapsspel #magicthegathering #martinlindell #historienomsega

  A post shared by Spel & Sånt (@spelochsant) on

  Är du ett stort fan av Mega Drive? Har du läst boken tidigare? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!