Biomutant, svenskutvecklat mutantäventyr

Blogg

För någon vecka sedan utannonserades det första spelet från den nya svenska indiestudion Experiment 101. Studion som drivs av Stefan Ljungqvist, tidigare Creative Director på Avalanche Studios som gav oss titlar som Just Cause och Mad Max. THQ Nordic står som utgivare, och spelet går under namnet Biomutant. Och det ser helt klart ut som att det här kan bli en intressant historia. Vi snackar kampsport, vapen och muterade djur.

Spelet beskrivs som ett ”open-world, post-apocalyptic kung fu fable” vilket utan tvekan låter som en spännande kombination. Öppen värld och postapokalyps är ju inga nyheter direkt, men nu har vi kung fu inblandat i mixen också. Storyn lyder:

    ”En pest sprider sig över biomutantvärlden, förgiftar landet och sakta dödar det dyrbara Livets Träd. Detta dilemma börjar att vända grannstammar mot varandra, och det enda sättet att lyckas är att återförena stammarna för att tillsammans kunna övervinna det större onda”

    Biomutant låter dig att anpassa din karaktär med olika robotföremål, mutationer och vapen. Allt från samurajsvärd till fullskaliga maskingevär. Experimentering är nyckeln till framgång här. Karaktärsanpassningen har jämförts med liknande MMO-titlar, och erbjuder ett otroligt stort antal spelaralternativ. Möjligheterna är oändliga.

    Biomutant kommer till Playstation 4, Xbox One och PC. Inget exakt datum är spikat ännu, men vi får i alla fall vänta till 2018. Kika in trailer och gameplay här nedanför. Mer info finns på spelets hemsida, biomutant.com