Yoshisamlingen växer så det knakar

Blogg

I och med ommöbleringen och det utökade utrymmet som spelrummet fick hemma under sommaren var jag helt inställd på att Yoshisamlingen skulle ha gott om plats att växa på under en tid framöver. Men nu börjar det knaka i fogarna igen! Det blir helt enkelt att försöka möblera om i resten av hyllan och frigöra mer plats.

Nu är det ju spelen som står i fokus i samlingen, jag är riktigt nöjd med det nya upplägget. Men figurer och prylar kan man ju aldrig ha för mycket av så givetvis är det hög tid att fundera på att låta samlingen ta en hylla till.

Det har tillkommit en del roliga nyheter till samlingen det senaste. Först och främst en radiostyrd bil med Yoshi i förarsätet, version stor! Hela 45 cm lång mäter den här sköna pjäsen, och den gör upp till 20 km/h. Tyvärr har jag inte fått min att starta då det är något knas med batteriet. Men det är en annan femma. Som tur är är den ju snygg som den är. Men det vore ju givetvis kul att få ratta den någon dag.

Sedan var det ju dessa som jag hittade i Retrospelsmässans tält under Kulturkalaset i Göteborg, fyra stycken Yoshi från självaste Bergsala.

Och sist men inte minst fick jag ett tillskott så sent som igår, då en kollega som varit på loppis med vaksamma ögon hittat en stackars ensam Yoshi i en hög med andra leksaker. Rörliga leder och 13 cm lång. En figur som jag inte hade innan. Kul tillskott!