Yoshi på VHS senaste tillskottet i samlingen

Blogg

Det kom in ett tips. Ett tips från en annan samlare som hade hittat ett objekt på eBay som han misstänkte att jag var intresserad av. Det hade han helt rätt i. Det var nämligen en VHS-kassett från USA med reklam för Yoshi’s Island till Super Nintendo.

Det finns en rad liknade kassetter för diverse spel som Nintendo släppte i början på 90-talet, som ett sätt att marknadsföra kommande titlar. Enligt uppgift var de inte till för att säljas utan fungerade mer som premier eller give aways, och rullade säkerligen också på tv-skärmar ute i butiker. Något som också låter rimligt med tanke på trycket på framsidan som tydligt framhäver ”Not for resale”.

Jag hade aldrig sett den här kassetten innan, så jag tvekade inte en sekund utan slog till direkt. 400 kr inklusive frakt från Kanada. Både kassetten och pappfodralet såg ut att vara i riktigt fint skick baserat på bilderna, och när jag väl fick hem kassetten blev jag överraskad över hur bra skick det faktiskt var. Den ser i princip orörd ut och kartongen har fortfarande glans. Grymt bra skick för att ha varit med sedan 1995 helt enkelt.

  Mindre snack och mer bilder, checka in den här fina pjäsen som nu tar plats i Yoshi-samligen här hemma. Förresten, är du nyfiken på kassettens innehåll? Jag hittade faktiskt videon på YouTube så den hittas längst ner i inlägget.


  Riktigt snygg artwork på fodralet, och skicket går inte att klaga på.


  Kassetten likaså, den här kan inte ha spelats många gånger.


  Videon klockar in på runt sex minuter, inte mycket band där i som ni ser.


  Charmig etikett som bjuder in till en ”magical tour”.


  Den färgstarka baksidan som förklarar vad vi kan förvänta oss av kassetten.


  Från 1995 som sagt. Den har verkligen klarat sig bra mot tidens tand.


  Frans ville som vanligt vara med på ett hörn. Här som referens. Cat for scale.

  Lyckades också hitta videon på YouTube så här nedan kan ni se vad som finns på kassetten. Det är väldigt mycket 90-tal, med snabba klippningar och coola röster och tuffa kläder. Ja, precis som det var på den tiden helt enkelt!

  Visst är skicket otroligt för att vara från 1995? Vad tyckte ni om videon? Blev ni sugna på att lira Yoshi’s Island? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!