Vi har en fullmatad spelhelg framför oss

Blogg

En av de största fördelarna med att hösten gör entré är ju ändå att releasen av nya spel duggar lika tätt och säkert som ett oktoberregn. Och helgen vi har framför oss nu ser ut att bli riktigt lovande. Spelmässigt alltså, vädret har jag inte koll på. Inom loppet av bara några dagar här får vi se flera nya intressanta titlar släppas, som i alla fall jag gått och längtat efter ett bra tag. Så ladda kontrollerna och se till att frigöra speltid, här kommer mina tips inför den fullmatade spelhelgen framför oss.

Forza Horizon 4

Xbox One – 2 oktober
Bilspelens bilspel, som i alla fall i mitt tycke har tagit över kronan från tidigare giganten Gran Turismo. Nya Forza Horizon 4 breddar vyerna rejält och här serveras man en enorm öppen karta som är inspirerad av brittisk miljl, med mil och åter mil av väg att upptäcka och sätta däcken i. Både asfalt och grus, i alla årets väderlekar och årstider. Spelade igenom spelets demo häromdagen och blev både imponerad och glatt överraskad över hur mycket content man ändå fick uppleva. Sagt och gjort, fullversionen är nu installerad på vår Xbox där hemma och i helgen kommer det garanterat bli några timmar Forza.

  Mega Man 11

  PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows – 2 oktober
  Den blå bombaren är äntligen tillbaka med en färsk installation i denna klassiska och kultförklarade spelserie som nu fyllt 30 år. Ingen remaster eller likande, utan ett helt nytt spel som följer samma upplägg som tidigare. Mega Man 11 är en klassisk plattformare i 2D fast med grafik i 3D, ett koncept som fungerar riktigt bra på sådana här titlar. Ett givet köp som kommer avnjutas med glädje fram över. För min del blir det till Nintendo Switch, en titel som Mega Man vill man ju ändå kunna ta med sig och lira när och var som helst.

  Super Mario Party

  Nintendo Switch – 5 oktober
  Partyspelet som genom alla år bjudit på stresskittlande och ändlös underhållning, och kanske också förstört en och annan vänrelation och handflata. En klassiker som började sin resa på Nintendo 64 back in the days kommer nu i en ny version anpassad för Nintendo Switch. Upp till fyra spelare kan man vara som tar sig runt spelets bräde för en uppsjö med småspel och utmaningar.

  Assassins Creed Odyssey

  PlayStation 4, Xbox One, Windows – 5 oktober
  Ett av höstens storspel med AAA-budget som fortsätter den uppskattade spelserie som Assassins Creed har blivit. Det här blir elfte huvudspelet i serien och den här gången går resan till antikens Grekland. Kritikerna har lovordat Odyssey och den gameplay vi har fått se ser helt klart lovande ut. Inte helt oväntat kanske med tanke på miljöerna man kommer kunna springa runt i bland spartaner, tempel, kolonner och akvedukter. Och efter lite bilkörning och partyspel kan det vara lite skönt med variation i form av storybaserad action.

  Fortnite

  Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch, Windows, macOS, Android, iOS – Redan ute

  Givetvis blir det ju ingen helg utan Fortnite. Det vore ju rent okristligt mot spelgudarna. Säsong 6 drog igång här i förra veckan och öppnade upp för mörkare tider med nya skins och en kub som förändrar kartans landskap. Passande så här på hösten och med Halloween runt hörnet. Den här veckans utmaningar är redan avklarade så det känns ju bra, nu är det bara att fortsätta nöta och bli bättre.

  Vad kommer du lira i helgen? Vad har du sett fram emot mest? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!