Underskatta aldrig en Mario Kart 64-turnering

Blogg

Lillebror var på besök häromdagen och vi valde att dra igång den gamle trotjänaren i retrospels-hörnan, Nintendo 64. Efter några varv med Micro Machines kom vi till slut in på det oundvikliga. Borde vi inte köra lite Mario Kart 64?

MK-64

Det här är ett återkommande händelseförlopp för min del när det kommer till Nintendo 64. Jag kan sitta med vilket spel som helst, vare sig det är äventyr i Hyrule i ett Zelda-spel eller fullspäckad action med James Bond i Goldeneye. Någon gång kommer alltid den där tanken. Borde vi inte köra lite Mario Kart 64?

maxresdefault (3)

Sagt och gjort. Vi tryckte ut Micro Machines ur konsolen och körde igång Mario Kart 64 istället. Vid det här laget kikade även sambon förbi och gjorde oss sällskap. Nu satt vi tre i soffan med varsin kontroll, redo för ännu några sammandrabbningar i hög hastighet mellan Nintendos kära karaktärer. Yoshi, Super Mario och Peach ställde sig på startlinjen i Wario Stadium och brände iväg. Och tiden likaså.

Efter 19 race och minst lika många lyckorop och svordomar kände vi oss nöjda för den här gången. Vi hade snurrat igenom spelets 16 olika banor och kört några favoriter i repris. Allt från pingvinernas hemvist i Sherbet Land till regnbågskaos på Rainbow Road. Och Yoshi stod som segrare med totalt 12 förstaplaceringar (gissa EN gång vem som körde som Yoshi…)

Foto 2017-05-28 17 20 54

Efter att vi stängt av och lillebror gått hem kom då nästa oundvikliga samtalsämne. Borde vi inte köra lite Mario Kart 8? Jo, det bör man ju. Sambon hade fått blodad tand och var sugen på mer. Sagt och gjort, vi begav oss vidare till vår WiiU i vardagsrummet. Konsolen som stått lite bortglömd på avbytarbänken det senaste i brist på intressanta nyheter och titlar. Men likt Mario Kart 64 är den moderna varianten Mario Kart 8 alltid ett intressant val. Retro i all ära men visst är det även otroligt bekvämt med trådlösa kontroller och skärm på 55″. Ibland.

Efter en mindre uppdatering och laddning av kontroller var vi redo för nya race. Super Mario hade lämnat oss så nu stod Yoshi och Peach redo på startlinjen mot 10 övriga motståndare. Och kvällens timmar fortsatte springa iväg.

När solljusets sista strålar lämnade vardagsrummet och det närmade sig läggdags satt vi där, nöjda och belåtna efter flera timmars batalj. Då kom nästa naturliga fråga. Älskling, borde vi inte skaffa en Nintendo Switch?