Unboxing av PlayStation Classic

Blogg

Nu är den alltså här, lagom till julhandeln och allt. Miniversionen av den legendariska första generationens PlayStation. Sony drar som väntat sitt strå till stacken av miniatyrkonsoler, där NES Classic Mini och SNES Classic Mini  från Nintendo har gjort stor succé. Då PlayStation var sin generations regent och dessutom var en långlivad konsol med ett enormt spelutbud, så var det ju egentligen bara en tidsfråga innan Sony skulle släppa sin variant. Nu är den här, och den heter PlayStation Classic.

På förhand verkar det dock som att Sony inte riktigt lyckats ta till vara på tillfället och försett PlayStation Classic med just de efterfrågade klassikerna. Spel som många hade hoppats på lyser med sin frånvaro och de 20 spelen som följer med har inte riktigt landat väl hos den längtande skaran av fans som funderar på köp.

Här är de 20 spelen som kommer med PlayStation Classic >>

Spelutbudet till trots bestämde jag mig ändå för att införskaffa ett exemplar. Nostalgi och sentimentalitet utgör en stark grund för övertygande ibland. Det är ju ändå ett stycke spelhistoria förpackat i en smidig miniversion som är lätt att dra igång när man känner för det, och vi får ju ändå titlar som Tekken 3, Twisted Metal, Ridge Racer Type 4, Grand Theft Auto, Destruction Derby och Rayman. Och nu har den alltså kommit hem så nu tar vi och packar upp den här!


  Lådan i sin helhet.


  Här är alla spelen som kommer med konsolen. Några sköna titlar finns det ju allt.


  En låda i en låda.


  Tadaa! Här är den lille konsolen.


  I handhållet läge, nätt och lätt. Väger i princip ingenting.


  Lådans innehåll. Två kontroller följer alltså med från start, alltid uppskattat.


  Kontrollen är en något mindre och lättare variant av originalet. Men verkar ändå ligga bra i handen. Funderar dock på hur det känns efter en längre stunds spelande.


  Däremot lider kontrollen av kort-sladd-för-att-sitta-nära-tv-syndromet. Runt 1,5 meter.


  Framsidan av konsolen. Stöd för minneskort finns dock ej.


  Baksidan. Inget mer än HDMI för att koppla till din tv samt USB för ström.

  Nu blir det sätta maskinen på prov och se hur den står sig. Kommer ju garanterat bli några timmar underhållning ändå. Man förstår ju att prislappen på runt 1400 kronor givetvis kan vara avskräckande, framför allt om man känner att spelutbudet inte tilltalar en. Personligen kände jag att det var värt att ge den en chans ändå.

  Har du köpt PlayStation Classic? Eller kommer du avstå? Finns det något spel du saknar? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!