Unboxing av nya Micro Mages till NES

Blogg

Hösten 2018 dök Micro Mages upp på Kickstarter. Ett nyproducerat spel till Nintendo Entertainment System, helt enligt konstens regler i åtta bitar och gjort för att köras på originalhårdvara. Vi har sett det förr men personligen älskar jag sådana här projekt, och andra med mig uppenbarligen. Kampanjen på Kickstarter gick fenomenalt bra och de €15 000 som tyska utvecklarna Morphcat Games bett om för att förverkliga en lansering säkrades snabbt, med över 4000 personer som backade kampanjen. Den totala insamlingen landade till slut på €151 167, alltså drygt 1,5 miljon i svenska kronor räknat. Imponerande siffror.

Micro Mages alltså, ett plattformsspel med stöd för upp till fyra spelare där man styr varsin liten magiker upp för Demon Fortress och tar sig an dess utmanande nivåer och fiender. Man kan alltså spela helt själv också om man föredrar att äventyra solo. Men riktigt kul koncept att kunna lira fyra spelare samtidigt. Men då krävs extra hårdvara i stil med en NES Four Score som alltså ger din NES fyra kontrollportar istället för två. Kika in trailern här nedan för att se mer av spelet. Här får du även en försmak på det sköna soundtracket.

  Jag blev såld direkt när jag upptäckte Micro Mages och var tvungen att slå till direkt. Tyvärr var jag en aning sen på bollen och första batchen av spelet var redan uppbokad, så det fick bli att signa upp sig för batch nummer två. Vilket alltså innebar en senare leverans, med maj 2019 som mål. På grund av den stora efterfrågan sköts releasen dock upp och Morphcat Games har jobbat frenetiskt med att tillverka och skicka ut spel på löpande band. De har varit väldigt duktiga på att skicka ut uppdateringar via mail och visat mycket behind the scenes vilket är kul. Månaderna har gått fort ändå och nu i veckan var det äntligen dags för spelet att dyka upp i brevlådan. Dags för unboxing då alltså.

  Kassett, manual, magneter och klistermärken i en riktigt snygg box. Dessutom hängde det med en tygkasse som det hela låg paketerat i.

  Riktigt, riktigt snygg artwork.

  Stort plus för manualen alltså. Välmatad med information och riktigt snygg.

  Nu ska det till att provspelas här hemma.

  Micro Mages kommer få en fin plats i spelsamlingen.

  In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!