Unboxing av Holy Diver Limited Collectors Edition till NES

Blogg

När det kommer till nyproduktioner av spel till vår kära Nintendo Entertainment System (NES) är det svårt att inte bli nyfiken. Och när det rör sig som om spel som enbart släpptes i Japan när det väl begav sig blir det klart mer intressant. Därför var ju ett köpet av Holy Diver till NES inte något svårt beslut att ta. Det är Retro-Bit Gaming som står bakom denna nyutgivning av spelet som utvecklades av Irem 1989. Den svenska butiken Spel&Sånt har fått exklusiv tillgång till ett parti och är den enda återförsäljaren i Sverige av den här utgåvan. Kika in gameplay från spelet här nedan, sedan blir det uppackning av min nyligen anlända Holy Diver Limited Collectors Edition.

Inte nog med att vi nu kan spela den här titeln på våra europeiska maskiner 30 år efter spelets release, just den här utgåvan som är en Limited Collectors Edition är verkligen fullmatad med extra prylar och kommer med vit kassett istället för svart kassett som i den tidigare Collectos Edition. Den här utgåvan är som sagt limiterad till endast 1000 exemplar i hela Europa och enligt medföljande äkthetsintyg är min nummer 902. Nu packar vi upp.


  Det är en rejäl box som det hela kommer paketerat i. Samt äkthetsintyg, nummer 920 av 1000.

  Riktigt snygg guldfolierad text på boxen

  Well hello there! Där har vi spelet, överst i lådan

  Flera lager uppackat och här här har vi hela lådans innehåll

  En riktigt snygg anteckningsbok. Kanske för tips och hemliga koder

  Den största pin jag någonsin sett

  Lådans primära innehåll, spelet Holy Diver

  Ännu en pin, lite mer rimlig size på den här

  Vykort och klistermärken med artwork från spelet

  Den limiterade vita kassetten, riktigt clean om jag får säga det själv

  En manual medföljer givetvis, som sig bör

  Känns välgjord och informativ också, alltid ett plus

  Men här upptäckte jag något tråkigt. Boxen följer inte samma utformning som originalet. Istället för flärpar som går omlott är det istället samma upplägg som toppen av boxen, med den elaka låsmekanismen i sidorna. Här gäller det att vara försiktig när man ska öppna

  Och som inte det vore nog, boxen är en aning större åt alla håll också jämfört mot original. Varför kan man ju verkligen fråga sig, det finns ju ingen anledning till att göra en större box. Det bör ju också innebära…

  Ja, som jag misstänkte. Boxen passar inte i en skyddsbox anpassad för NES-spel! Det går om man lirkar i den och verkligen pressar ner den. Men det känns verkligen inte rätt. Och minsta lilla smuts som följer med kan utan problem orsaka repor på boxen. Det här var ju verkligen ett bakslag.

  Utöver den tråkiga upptäckten med boxen känns det i övrigt som att den här utgåvan är välarbetad och påkostad. Kul extrainnehåll som ger boxen mervärde. Nu återstår det bara att sätta tänderna i själva spelet! Har hört att det ska vara en riktigt utmaning så det ska bli spännande att få ge sig på. Det ryktas dock om att de här kassetterna kommer med ett easy mode, och det hintas även om det i boxen där det står ”Take it easy, START + B & A”. Det kan nog vara välkommet. Nu ska det spelas.

  Vad tycker ni om den här utgåvan? Har ni spelat Holy Diver tidigare? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!