Två nya versioner av Nintendo Switch ryktas vara på g

Blogg

Det verkar som att Nintendo har planer på att släppa inte bara en utan två nya versioner av Nintendo Switch, redan i år. Detta om man ska tro nya uppgifter från Wall Street Journal som publicerade uppgifterna under måndagen.

Det ska i så fall röra sig om en uppdaterad version med bättre prestanda, samt en mindre lightversion. En uppdaterad Switch hade ju absolut varit välkommen. Gissningsvis skulle en sådan version innebära bättre skärm, längre batteritid och snabbare grafik. Formen bör ju fortfarande vara densamma dock, för att fortfarande vara kompatibel med tillbehör som exempelvis Nintendo Labo.

Lightversionen å andra sidan ryktas vara en förenklad version av Nintendo Switch där vissa funktioner helt enkelt tagits bort. Här pratas det istället om att kontrollerna är fastmonterade och därmed inte avtagbara, och de ska också sakna HD rumble. En instegsversion helt enkelt. En mellanlandning från Nintendo 3DS till Nintendo Switch.

    Enligt Wall Street Journal kommer detta presenteras under årets E3 som går av stapeln i sommar, och konsolerna ska i så fall nå hyllorna lagom till julhandeln.

    Nu är detta som sagt rykten och inget är officiellt från Nintendo, men inom några månader bör vi alltså få klarhet i frågan. Det är ju faktiskt inga otroliga uppgifter ändå, nya versioner som breddar segmentet har vi sett Nintendo göra förr. Se bara på Nintendo 3DS med alla dess varianter. Så jag tror absolut det här kan vara något. Man blir ju också nyfiken på vad dessa versioner skulle kunna heta?

    New Nintendo Switch? Nintendo Switch Pro? Nintendo Switch+?
    Nintendo Switch Mini? Nintendo Switch Light? Nintendo Switch-?

    Vad tror ni? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!