TTNT - Far och son spelar NES

Blogg

Nu i semestertider och allt har man i princip all tid i världen. Vilket innebär en ypperlig chans att upptäcka nya saker, och ta igen sådant som man kanske tidigare missat. Så sluta slentriansöka roliga kattklipp på YouTube, för är det nu så att du råkat missa den här showen som jag nu ska tipsa om så är det verkligen hög tid att starta upp närmsta apparat med YouTube installerat, vare sig det är en tv, tablet eller smartphone, och köra igång. Sätt dig bekvämt, höj volymen och kör igång Tillbaka Till Nes-Tiden!

castlevania

”Tillbaka Till Nes-Tiden” (TTNT) är en YouTube-show skapad av Tobias (far) och William (son) Wigstrand. Idén är att far och son tillsammans ska spela gamla TV-spel som Tobias spelade när han var liten. Tobias ska alltså få återuppleva de här gamla spelen medan William för första gången får uppleva spelen. Inspirationen till showen kommer från ”Revansch”, en annan YouTube-serie som Tobias och Williams tillsammans har kollat mycket på, där Björn och Viktor tog just revansch på gamla TV-spel.

Duon startade sin resa hösten 2015, och har alldeles nyligen avslutat seriens andra säsong. Till dags dato har det blivit totalt 27 avsnitt, plus en hel del extramaterial, som finns uppe för beskådning på deras kanal. Jag tycker seriens upplägg är fantastiskt roligt att följa, där far och son tillsammans tar sig igenom gamla TV-spel. Det blir ju lätt att serier som avhandlar retrospel grundar sig helt och hållet i nostalgi, men här får vi ännu en dimension på det hela när unga talanger som William får uppleva gamla spel för första gången, och ge sig ärliga åsikt om det hela.

Framför allt uppskattar jag serien då den hela tiden utvecklas och tar sig framåt med ett så engagerat driv. Där Tobias gång på gång höjer ribban på såväl produktionsnivå som innehåll. Det är en otrolig resa man har fått bevittna från första avsnittet. Nu har vi även fått hints om nyheter för säsong tre, och det ser lovande ut!

Så inför premiären av säsong tre, som för övrigt drar igång 8 september, är det hög tid att ta igen det du kanske har missat. Hoppa vidare till deras YouTube-kanal och sätt igång. Passa även på att följa dom på Facebook och Instagram för senaste nytt.