Tre svenska spelutvecklare flyttar ihop i Göteborg

Blogg

Under veckan gick flyttlassen varma i Göteborg mot en och samma adress då tre spelstudios i staden bestämt sig för att gå ihop under ett och samma tak. Det är Elden Pixels, Retroid och Skygoblin som gått samman och nu skapar en spelhub i centrala Göteborg. Det ska dock understrykas att det inte handlar om någon sammanslagning, alla tre kommer fortfarande vara egna och jobba på sina projekt. Men man gör det från och med nu i gemensamma lokaler.

Dessa tre indiestudios har alla gjort sig ett namn under åren med intressanta spelsläpp. Elden Pixels är studion som ligger bakom Alwa’s Awakening, Retroid med sitt Wunderling och Skygoblin med Hellfront samt The Journey Down.

    Jag bytte några ord med Mikael Forslind på Elden Pixels, och han berättar bland annat att idén till det hela kom från Niclas på Retroid. Flytten har gått bra förutom lite problem med nätet, men nu är man på plats. På frågan om framtida projekt är han dock fortsatt hemlighetsfull, förutom att konstatera att Elden Pixels, och även de andra, just nu jobbar på ett nytt spel.

    ”Alla tre sitter på nya spännande spel men det mesta är hemligt”

    Så det återstår att de vad som kommer härnäst helt enkelt. Det ska bli riktigt intressant att se vad dessa tre kan koka ihop i framtiden.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!