Tillbaka Till Nes-Tiden släpps på Blu-ray

Blogg

Serien Tillbaka Till Nes-Tiden där Tobias och William, far och son, spelar NES-spel ihop har blivit riktigt populär och lockat en bred publik på YouTube. Tre år har gått sedan det allra första avsnittet publicerades, och med lika många säsonger. Totalt har det blivit över 40 spel som spelats igenom och (åter)upptäckts, men i augusti i år var det dags att lägga kontrollerna på hyllan i och med säsongsavslutningen av den tredje säsongen. Då kände de sig klara med sin resa.

Men spelsamlare som Tobias är så vill man ju ha sina spel i spelhyllan. Därför vill de nu släppa en fysisk utgåva av alla avsnitt. Helt enkelt en samlingsbox med alla säsonger av Tillbaka Till Nes-Tiden på Blu-ray.

  För att förverkliga detta ligger det nu uppe en insamlingskampanj på Kickstarter där de söker 50 000 kronor för att kunna göra verklighet av sin vision med en samlingsbox. Jag tog och pratade med Tobias för att fråga lite mer om det här projektet och vad framtiden har att erbjuda. Men först, kika in deras reklamfilm här:


  Hur kommer det sig att ni ger ut alla säsonger av Tillbaka till Nes-Tiden på Blu-ray?

  Det finns flera anledningar. Dels så har det efterfrågats från tittare att de skulle vilja ha oss i fysiskt format.
  Men även personliga skäl. Vi har gjort detta i tre år nu. Släppt runt 40 avsnitt och lagt ner otaliga timmar per avsnitt vad gäller både inspelning men främst redigering. Vågar inte ens räkna på hur många dygn, veckor eller månader i tid som lagts ner… Av den anledningen känns det som att jag mer än gärna vill kunna hålla resultatet i handen istället för att det bara ska finnas på nätet. För vem vet vad som händer med allt vi slänger upp på nätet i framtiden? Nej, jag vill gärna kunna ställa upp avsnitten snyggt i hyllan och plocka ner och spela upp när jag vill. Och förhoppningsvis är det fler som känner samma sak. Jag menar Revansch (som är vår stora inspirationskälla) gjorde ju samma sak med deras säsonger. Jag har dem alla fyra i hyllan hemma! Det känns liksom mer på riktigt då ?

  Vad blir ert nästa projekt efter det här?
  Ja du, ska jag vara helt ärlig så vet jag inte. Just nu ligger allt fokus på samlingsboxen på Blu-ray. Men våra tittare har ju önskat att vi ska gå vidare och bli Tillbaka Till Snes-Tiden… och ja, det vore sjukt kul! Det jag tröttnat på är all tid jag lägger på redigeringen. Vilket har blivit alldeles för mycket. Och det är helt och hållet mitt eget fel. Det är jag som lagt ribban på hög nivå. Samtidigt så vill jag inte släppa avsnitt jag själv inte är intresserad av att titta på. Så vanliga Lets Plays (mer eller mindre oredigerat material) är inget för mig. Därför har det tagit tid att redigera avsnitten. Så, som svar på din fråga, det hade varit kul att köra SNES-edition i framtiden, men det kommer bli ett annat format på avsnitten i så fall.

  Har ni följt Tillbaka Till Nes-Tiden på YouTube? Vad tror ni om en samlingsbox på Blu-ray? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!