Tidigare outgivna Ultracore kommer nu även till Mega Drive

Blogg

Den svenska studion Digital Illusions, som vi idag känner till som DICE, utvecklade under tidigt 90-tal ett nytt storspel till SEGA Mega Drive som hade namnet Hardcore. Spelet ryktades vara klart till 99% och hypen inför releasen hade börjat byggas upp, men plötsligt drog utgivaren Psygnosis ur proppen och projektet blev lagt på is.

Men spelet får äntligen se dagens ljus tack vare Strictly Limited Games som redan förra sommaren berättade att de skulle släppa det tidigare outgivna och mytomspunna spelet. Då var det tal om släpp till PlayStation 4 och PlayStation Vita och spelet gick under namnet Project Hardcore. Sedan dess har spelet bytt namn till Ultracore och utöver PlayStation 4 PlayStaton Vita kommer spelet dessutom till Nintendo Switch. Nu kommer dock nästa stora nyhet. Ultracore kommer att släppas till sin originalplattform, SEGA Mega Drive.

Strictly Limited Games kommer alltså släppa Ultracore till SEGA Mega Drive, eller SEGA Genesis som den heter i USA, precis som det var tänkt från början. Dock i en högst limiterad utgåva. Det kommer nämligen bara produceras 999 av varje version. Så är du sugen på ett exemplar gäller det att vara snabb när de slår upp portarna för förhandsbokningen.

Spelets utveckling och öde är ju verkligen en historia för sig, och att nu få se spelet släppas på riktigt och dessutom till sin originalplattform är ju smått fantastiskt. Ett stycke svensk spelhistoria, utan tvekan. Kika in Strictly Limited Games hemsida för mer info.

In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!