THQ Nordic köper upp varumärket Carmageddon

Blogg

THQ Nordic har verkligen varit i köpartagen det senaste och förvärvat såväl spelrättigheter som studios. Exempelvis de båda spelutvecklarna Coffee Stain Studios och Bugbear Entertainment. Men THQ Nordic var inte klara med shoppingen där, nu står det klart att de även köpt rättigheterna för den klassiska spelserien Carmageddon från brittiska Stainless Games.

Första Carmageddon släpptes redan 1997 och blev väl minst sagt en kontroversiell titel. Racingspelet där man får extrapoäng för att köra över folk och förstörelse står i centrum. Spelet blev både älskat och hatat och har efter sin första release till PC både portats till andra plattformar samt släppts i nyutgåvor och uppföljare. Så sent som 2015 och 2016. Nu kommer vi alltså antagligen få se nytt liv i serien!

Själv minns jag framför allt att Carmageddon II gick varmt på familjens PC under en period. Se klassisk gameplay här nedan. Man kan ju undra hur det hade låtit om det släppts idag. Känsliga tittare varnas. Ska bli riktigt kul och se vad THQ Nordic tar och gör med den här klassiska serien!

    Har du lirat Carmageddon tidigare? Vad tror du om att blåsa nytt liv i serien? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!