The Walking Dead får en avslutning tack vare Skybound

Blogg

Spelstudion Telltale Games gick ju som vi alla vet ett mörkt öde till mötes när i princip hela styrkan fick gå med omedelbar verkan. Det blev ett mörkt kapitel i spelhistorien och det verkade bland annat som att den omåttligt populära spelserien The Walking Dead inte skulle få något avslut, trots att det bara återstod två kapitel. Fans världen över har bett och bönat för en lösning. Nu verkar det som att spelguden hör bön.

Det står nämligen klart nu att de sista episoderna för Telltale Games interaktiva zombieäventyr ”The Walking Dead: The Final Season” kommer att slutföras trots allt! Och inte av vem som helst. Det är självaste Skybound som tar över utveckling och publicering av spelet. Den faktiska skaparen av fenomenet The Walking Dead. Robert Kirkman, som är skapare av serien och även grundare av Skybound, bekräftade detta nu i helgen på Comic-Con i New York och sa även:

”We’ll be taking over Telltale’s ‘The Walking Dead’ to finish Clem’s story…We can’t lose Clementine and Rick in the same year.”

Skybound meddelar också att de hoppas kunna behålla den ursprungliga sammansättningen av utvecklare från Telltale Games intakt så att de får vara de som avslutar säsongen och spelserien. Med följande tweet som bekräftelse. De kanske kommer plocka upp resten av spillrorna av Telltale Games också?

    Det här var väl ändå goda nyheter? Vad säger du om det här? Vad tror du om slutet? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!