Telltale Games stänger och lägger ner

Blogg

Telltale Games grundades 2004 av tidigare anställda från framstående LucasArts och har framför allt gjort sig kända för sina interaktiva äventyrsspel med titlar som The Walking Dead, The Wolf Among Us, Minecraft: Story Mode, Game of Thrones och Batman. Men som en blixt från klar himmel meddelar nu studion att en majoritet av de anställda nu sägs upp med omedelbar verkan, med avsikt att slutligen stänga studion helt.

Trots ett starkt år har tydligen inte försäljningen gått så bra som man hoppats, vilket tyvärr verkar ha lett fram till det här tråkiga beslutet. Totalt rör det sig om runt 90% av arbetsstyrkan som får lämna studion. Från 250 medarbetare blir det endast en kärngrupp på 25 stycken kvar som ska avsluta pågående projekt. Tyvärr verkar dock inte The Walking Dead ingå här, och spelets sista säsong kommer alltså förbli öppen och oavslutad. Vilket är helt fruktansvärt. Samma sak gäller studions kommande Stranger Things-spel och andra säsongen av Wolf Among Us som nu inte kommer få se dagens ljus. Den kvarvarande styrkan kommer istället jobba med tv-serien för Minecraft: Story Mode till Netflix.

Här ovan en en bild ur mitt eget arkiv från 2017 där jag och sambon var mitt uppe i att lira The Walking Dead. En serie som vi nu allts inte kommer få se ett slut på. Riktigt tråkiga nyheter det här.

Har du spelat några av dessa spel tidigare? Vilket spel från Telltale Games är din favorit? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!