Taiko no Tatsujin: Drum ‘N’ Fun kan komma till väst

Blogg

Vi har nyligen fått bekräftat att Bandai Namcos kommande rytmspel Taiko no Tatsujin: Drum ‘N’ Fun till Nintendo Switch skulle komma med ett engelskspråkigt alternativ i Japan, så att vi spelare här i väst kan köpa och spela en japansk version av spelet. Men nu verkar det som om att vi inte kommer behöva importera spelet, det verkar som att det kommer släppas här i väst också och inte blir exklusivt i Japan!

Australiensiska motsvarigheten till vårt PRV (Patent- och Registreringsverket) har nämligen granskat och klassat spelet vilket tyder på att det är planerat för release. Dokumentet i sin helhet hittas i Tweeten här nedanför.

Det här verkar ju helt klart lovande! Taiko no Tatsujin: Drum ‘N’ Fun är ju en given titel till Nintendo Switch där konsolens Joy-Con-kontroller är som gjorda för att agera slagpinnar för lufttrummande. Så att det faktiskt släpps här i väst så man inte behöver förlita sig på import vore ju helt klart trevligt.

Totalt kommer spelet innehålla 70 låtar och här nedan kommer ett urval av de som redan nu är bekräftade, och som synes hittar vi här låtar från exempelvis Pokémon, Super Mario Odyssey och Splatoon 2. Den engelska versionen kan dock komma att skilja sig innehållsmässigt mot den japanska utgåvan då det kan bli restriktioner på grund av licensiering. Men det återstår att se.

“Aloha” (From Pokemon Sun & Moon’s anime)
“Be the One” (From Kamen Rider Build)
“Cha-La Head-Cha-La” (From Dragon Ball Z)
“A Cruel Angel’s Thesis” (From Neon Genesis Evangelion)
“Dokomademo ~How Far I’ll Go~” (From Moana)
“Grip & Breakdown!! Tatsujin Edit.” (From Touhou Project)
“Haikei Doppelganger” (Gumi Vocaloid song by Kemu)
“Howling” (From The Seven Deadly Sins: Revival of the Commandments)
“Itsumo Nando Demo” (From Spirited Away)
“Jump Up, Super Star! Short Version” (From Super Mario Odyssey)
“Natsu Matsuri”
“Odore Dore Dora Doraemon Ondo” (From Doraemon)
“RPG”
“R.Y.U.S.E.I.”
“Splatoon 2 Medley” (From Splatoon 2)
“Takane no Haneko-san”
“Tengoku to Jigoku Jokyoku”
“Tomo ni”
“TT –Japanese Ver.-“
“YouTube Theme Song”

Sedan kan vi ju bara hålla tummarna för att det officiella trumtillbehöret släpps här i väst också för att få den kompletta Taiko-upplevelsen.

Vad tror du om Taiko no Tatsujin: Drum ‘N’ Fun till Nintendo Switch? Givet köp? Följ Spelbloggen på Facebook och lägg en kommentar till inlägget.