Svenska Hardcore släpps efter 25 år

Blogg

Den svenska studion Digital Illusions, som vi idag känner till som DICE, utvecklade under tidigt 90-tal ett nytt storspel till SEGA Mega Drive som hade namnet Hardcore. Spelet ryktades vara klart till 99% och hypen inför releasen hade börjat byggas upp, men plötsligt drog utgivaren Psygnosis ur proppen och projektet blev lagt på is. Spelmarknaden stod inför ett generationsskifte i och med PlayStations entré och Mega Drive var inte lika poppis längre. Hardcore blev en mytomspunnen titel som få kände till. Fram tills nu.

Strictly Limited Games har nämligen plockat upp tråden och kommer nu se till att Hardcore får en riktig release. Visserligen inte till Mega Drive som det var tänkt från början (som det ser ut i dagsläget i alla fall) men under 2019 kommer spelet släppas till PlayStation 4 och PlayStation Vita. Ödets ironi att spelet nu kommer till liv på en konsol vars föregångare var orsaken till att spelet aldrig fick se dagens ljus ändå. Hardcore uppges utvecklas enligt konstens alla regler för ett riktigt spel till Mega Drive, med alla förutsättningar och begränsningar som det innebär, och kommer sedan helt enkelt portas för release på moderna plattformar. Allt för att bibehålla spelets autenticitet.

    Mer information hittas på spelets hemsida. Är du nyfiken på att läsa mer kring historien om svenska Hardcore omnämns detta bland annat i Thomas Sunhedes och Martin Lindells bok Svensk Videospelsutveckling som kom ut 2016.

    Har du hört talas om Hardcore tidigare? Vad tror du om Hardcore á la 2019? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!