Svenska 198X har fått releasedatum, se trailern här

Blogg

Under kvällen levererade den färska svenska spelstudion Hi-Bit Studios en releasetrailer samt releasedatum för deras första och kommande spel 198X. Efter en lyckad kampanj på Kickstarter, som gick i mål i juni förra året, har teamet på 11 personer jobbat intensivt för att förverkliga spelet. I 198X kommer du ta rollen som Kid i en homage till 80-talets neonupplysta arkadhallar och uppleva en härlig mix av en rad olika genrer. Studion själva beskriver 198X som ett beat ’em up, ett shoot ’em up, ett racingspel, ett ninjaspel och ett RPG i ett. Samtidigt som det är en uppväxtskildring om att finna sig själv – och sitt självförtroende – i spel. 198X kommer släppas till PlayStation4 och PC nu den 20 juni 2019, och kommer till Xbox One och Nintendo Switch i en nära framtid. Se spelets nysläppta trailer här.

”Over-the-top arcade action meets coming-of-age drama, blurring the lines between game and reality. Welcome to 198X – where a new life is just 1 credit away.”

198X regisseras av speljournalisten tillika grundaren av Stockholms Spelmusem Tobias Bjarneby, som för övrigt varit Veckans Spelprofil här på Spelbloggen. I teamet hittar vi även välbekanta namn som Victor Sjöström (speldesigner), Daniel Eyre (speldesigner), Yuzo Koshiro (musik) och Daniel Grigorov (producent). Fem internationella pixelgrafiker, däribland Motocross Saito från Japan vars GIF-konst uppmärksammats av såväl BBC som Kotaku, skapar spelvärldarna.

    In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!