Spelmaraton live från Borås, dags för årets Level Up

Blogg

Nu i helgen är det dags för det årliga arrangemanget Level Up, tv-spelmaraton för välgörenhet, livesänt från Kulturföreningen Tåget här i Borås. Med start nu på fredag 1 mars kl. 10.00 och fram till söndag 3 mars kl. 16.00 sänds Level Up live på Twitch, där föreningens styrelse tillsammans med gäster från tv-spelsbranschen, speedrunnare, podcastare, bloggare och helt vanliga spelnördar spelar och pratar om spel live för välgörenhet. I år går insamlingen till mind.se som arbetar för psykisk hälsa.

Inför årets event tog jag och pratade med en av arrangörerna, Christoffer Johansson, och tog tempen inför helgen.

För de som missat, vad är Level Up?
Level Up är en tv-spelsförening som jobbar med det sociala inom tv-spel. Vi har spelkvällar och temadagar med föreläsningar och framför allt har vi ett tv-spelmaraton där vi samlar in pengar för välgörenhet. Och det är väl det sista vi är här för att prata om mest. Maratonstreamen sänds live på Twitch och kommer vara mellan 1-3 mars och sänder dygnet runt med massa olika gäster och spel. Det kommer vara en toppenhelg med mycket skratt och tokigheter allt för att samla in pengar till mind.se.

Har vi några förändringar sedan förra året?
Vi har fått fler som velat arbeta som volontärer, vi kommer sända från en ny plats, Kulturföreningen Tåget, som vi även har som medarrangörer i år. Vi har nya programledare i form av streamaren Pumababe och Svamprikets topp-poddare Tobbefix.

Vilka gäster kommer vi få se?
Vi kommer få se några bekanta ansikten från tidigare år, så som Gamingsoffan, Swedish Nien Nunb och Loot Land men också många nya som Nördlivs recensent Martin Argenius, Chris från podden Äntligen Spelmusik och spelföretaget Angry Demon Studio.

Hur mycket siktar ni på att samla in?
Vi siktar på att samla in 25 000 kronor men hoppas ju självklart att vi får in mer.

Har ni några överraskningar eller hemliga gäster inplanerade?
Ja, det har vi. Varje år har vi ju den mystiska omröstningen och i år är det en riktigt pärla!

Vad får man absolut inte missa?
Man får inte missa någonting så klart! Men nattpassen brukar alltid vara riktigt kul och man får ju inte missa när Koffa gör en av sina traditionella Koffarun. Sedan får man inte missa när TimtamzGE speedrunnar GoldenEye 007, han fick ett ”untied” world record på banan ”Cradle” under 2018 vilket är helt otroligt.

Glöm nu inte att gå in och kika på livesändningen i helgen. Vad ser ni fram emot mest? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!