Sonic Mania Plus får fysisk utgåva

Blogg

Sonic Mania Plus, en uppdaterad version av förra årets Sonic Mania, kommer släppas till Nintendo Switch, Playstation 4 och Xbox One nu i sommar. Det meddelade SEGA under sin panel i SXSW i dag.

Sonic Mania Plus kommer att innehålla ett helt nytt  spelläge kallat Encore Mode, som erbjuder nya sätt att utforska spelets handling och kommer även innebära visuella förändringar. Plus-versionen av spelet kommer också att innehålla två nya spelbara karaktärer, Mighty the Armadillo och Ray The Flying SquirrelMighty och Ray är dock inte helt nya i matchen. Duon syntes första gången i Sonics arkadspel som såg dagens ljus 1993.

    Förutom dessa två nya tillägg kommer Sonic Mania Plus också få ett expanderat tävlingsläge, med stöd för upp till fyra spelare.

    Till skillnad från den ursprungliga Sonic Mania, som bara släpptes digitalt, kommer Sonic Mania Plus att få en fysisk utgåva, med massor av finfint extramaterial och bonusar. Den här utgåvan kommer exempelvis med en holografisk sleeve, ett vändbart omslag som ger fodralet samma look á la SEGA Mega Drive/Genesis samt en 32-sidig artbook. En riktigt snygg fysisk utgåva om jag får säga det själv.

    Sonic Mania Plus kommer kosta runt 300 kronor och anländer någon gång under sommaren 2018.

    Vi fick även den här teasern på Twitter från Sonics officiella konto. Det verkar som att vi har ett kommande racingspel med Sonic på gång också! Vad tror ni om det här?