Soko Banana, nytt svenskutvecklat pusselspel till NES

Blogg

Idag finns det de som släpper retroinspirerade spel till moderna konsoler, och så finns det de som istället släpper nyutvecklade spel till originalhårdvara. Soko Banana är ett exempel på det senare som nu är på god väg att bli verklighet, och bakom projektet står svenskarna Stefan Kratz och Marcus Pettersson.

Soko Banana är ett pusselspel till NES, Nintendo Entertainment System, där målet är simpelt men för den delen inte helt enkelt. Ett antal lådor med bananer ska ut från ett lager och det är ditt jobb att få ut dom genom utgången. Har du någon gång lirat Boxxle, eller Sokoban för den delen, förstår du upplägget. Du tar dig genom fyra öar innehållandes över 40 banor, med möjlighet att även låsa upp bonusbanor.

     

     

    Ett demo fanns tillgängligt på Retrospelsmässan och spelet ser både lovande och charmigt ut. Utvecklarna har just nu en Kickstarter igång där man erbjuder såväl digital release för emulatorer samt en riktig fysisk release i box med kassett som fungerar i NES.

    Nya spel till gamla klassiska NES tycker jag personligen alltid är intressant så det här projektet ska bli riktigt kul att hålla ett öga på.

    Vad tror ni om Soko Banana? Kommer ni backa på Kickstarter? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!