SNES-spel verkar vara på g till Nintendo Switch

Blogg

I och med att Nintendo släppte sin prenumerationstjänst Nintendo Switch Online förra året fick spelare bland annat möjligheten att lira NES-spel på Nintendo Switch. Sedan releasen i september har det släppts nya spel varje månad, men Nintendo själva har ännu inte utannonserat vilka spel som kommer efter januari. Enligt nya rykten kan detta bero på att det är dags för nästa generation, då Super Nintendo nu ser ut att vara på ingång till Nintendo Switch. Kanske redan i februari?

Efter lite nyfikenhet och granskande av senaste uppdateringens data meddelade en dataminer som kallar sig Kapu via Twitter att han hittat följande lista med spel som tydligen verkar vara på ingång till Nintendo Switch Online, och det rör sig om totalt 22 titlar.

– Super Mario Kart
– Super Soccer
– The Legend of Zelda: A Link to the Past
– Demon’s Crest
– Stunt Race FX
– Kirby’s Dream Course
– Pop’n Twinbee
– Contra III: The Alien Wars
– Kirby Super Star
– Super Ghouls ’n Ghosts
– Kirby’s Dream Land 3
– Super Metroid
– Super Mario World
– Super Mario World 2: Yoshi’s Island
– Pilotwings
– F-ZERO
– Star Fox
– Star Fox 2
– Super Punch-Out!!
– The Legend of the Mystical Ninja
– Super Mario All-Stars
– Breath of Fire II

Inte helt olik listan av spel som återfinns på Super Nintendo Classic Mini, exempelvis ser vi även här tidigare osläppta Star Fox 2 på listan. Och det var ju egentligen bara en tidsfråga innan vi skulle få se SNESNintendo Switch men som vi är vana vid håller Nintendo gärna inne på överraskningar in i sista stund. Men visst verkar det här troligt och lovande?

Vad tror ni om dessa rykten? Kommer vi få se SNES-spel på Nintendo Switch redan i februari? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!