SNES kan vara på g till Nintendo Switch

Blogg

En ansökan till amerikanska FCC innehållandes en bekant kontrollform kan avslöja vad som är på gång till Nintendo Switch. Myndighetens dokument är till stor del hemlighetsstämplade men i just det här fallet är en liten del offentlig, och just den lilla delen kan avslöja en hel del visar det sig. Nämligen att Nintendo antagligen håller på att ta fram en Super Nintendo-kontroll till Nintendo Switch.

Det var användaren Link83 på forumet Restera som upptäckte dokumentet och noterade kontrollens form, samt de koder som finns inskrivna på baksidan. Det specifika HAC-numret som syns är nämligen kopplat till just hårdvara och tillbehör till Nintendo Switch.

    Utan att behöva fantisera allt för mycket så bör ju det här innebära att Nintendo har planer på att släppa SNES-spel till Nintendo Switch. Antagligen i samma form som vi fått NES-spel via Nintendo Switch Online. Något som skulle vara högst intressant! Det finns ju en hel del vassa SNES-spel som hade varit trevligt att ha i sin Nintendo Switch. Ingenting är som sagt officiellt bekräftat ännu, så det är bara att hoppas att vi får någon uppdatering i ärendet inom kort.

    Vad tror ni? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!