Snart öppnar Borås första VR-park

Blogg

Nu är det inte långt kvar tills du kan bekämpa zombies, flyga ut i rymden, dyka ner i havets djup, skapa 3D-konstverk och resa världen runt utan att behöva lämna landet. Du kommer kunna göra det mitt i Borås. Snart öppnar nämligen stans första VR-park, Virtual Lion, på Allégatan.

Lokalen kommer inhysa fyra stycken kompletta VR-stationer med trådlösa HTC Vive som har ett rejält spelutbud på över 120 titlar. Utöver dessa kommer det även finnas retromaskiner på plats för den som är sugen på att lira äldre spel, och det tackar man ju aldrig nej till.

    Nu har vi fått upp nya affischer fram tills vi öppnar första advent, då bjuder vi på pepparkaka och lussebulle, och du kan köpa 20 min VR för endast 69:- direkt på plats ?

    Publicerat av Virtual Lion – Borasvr.com Tisdag 20 november 2018

    Lokalen där Virtual Lion kommer husera har genomgått renovering det senaste men nu i dagarna meddelande alltså ägarna att de slår upp portarna lagom till första advent, 2 december. Då kommer det tydligen också bjudas på lussefika, trevligt!

    Det närmsta jag kommit VR tidigare är PlayStation VR, så det ska bli riktigt intressant att testa en komplett rigg med HTC Vice, som dessutom även är trådlös. Lär ju vara en fördel när man lirar exempelvis Beat Saber. Kul att se att Virtual Lion går all in och satsar på det här, och på en så central adress i stan också. Det ryktas också om att de planerar Borås första escape room. Där får vi hålla utkik!

    Har ni lirat mycket VR innan? Kommer ni besöka Virtual Lion? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!