Snart lanseras PlayStation Now i Sverige

Blogg

I dag släppte Sony den efterlängtade nyheten att deras tjänst PlayStation Now snart kommer bli tillgänglig i fler länder, bland annat Sverige. PlayStation Now är en prenumerationstjänst (i stil med Microsofts variant Xbox Game Pass) där man som spelare får tillgång till ett stort bibliotek av spel som man kan streama och ladda hem till sin konsol eller dator. Över 600 titlar finns tillgängliga i dag, från PlayStation 2 och uppåt, och nya spel tillkommer varje månad. Här nedan följer hela pressmeddelandet från Sony:

Sony meddelar i dag att tjänsten PlayStation Now lanseras på nya marknader i Europa efter framgångsrika lanseringar i Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Schweiz, Österrike, Luxemburg och Irland.

Lanseringen innebär att spelare i Sverige, Spanien, Italien, Portugal, Norge, Danmark och Finland får tillgång till PlayStation Now och därmed tillgång till över 600 spel ur biblioteken för PS4, PS3 och PS2.

  Prenumerationstjänsten gör det möjligt att streama PS4-, PS3- eller PS2-spel på PS4 eller PC. Med tjänsten går det även att hämta PS4- och PS2-spel till en konsol och spela dem offline med full upplösning.

  Lanseringsdatum har ännu inte bekräftats men en öppen beta blir tillgänglig i början av februari, där PS4-användare kan prova tjänsten. Spelare får då åtkomst till över 600 titlar och kan ge feedback på tjänsten. De spelare från Sverige, Spanien, Italien, Portugal, Norge, Danmark och Finland som vill delta i betatestet kan anmäla sig på betaregistreringssidan nu.

  PS Now erbjuder något för alla typer av spelare, från racingspel till fightingspel, skjutspel till indiespel, rollspel till familjeunderhållning och allt däremellan.

  Det finns ett enormt utbud av spel, från toppspel och kritikerrosade spel till PlayStation-exklusiva spel och familjevänliga hits. Nya spel läggs till regelbundet, så finns det alltid något nytt att utforska.

  De senaste spelen som lagts till i PS Now är Prey, For Honor, Mafia III och DiRT 4, och nya spel tillkommer till varje månad.

  Vad tror ni om den här tjänsten? Något som ni längtat efter till PlayStation? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!