Skola i Borås startar E-sportutbildning, med hjälp av HeatoN

Blogg

Intresset för E-sport i alla dess former växer för varje dag, den saken är säker. Här i Sverige var vi tidiga med att hänga på tåget vilket har banat för många talanger som nått stora framgångar och toppresultat i spel som CS:GO, Dota 2, Super Smash och FIFA för att nämna några. När det kommer till att ta fram och fostra nya talanger finns det en rad skolor som redan idag erbjuder utbildning med inriktning E-sport på gymnasienivå, och nu har turen äntligen kommit till Borås.

Det är gymnasieskolan LBS i Borås som med start vid nästa hösttermin blir först med att erbjuda utbildning med inriktning E-sport i Borås, vilket man kunde läsa i Borås Tidning i dag. Programmet kommer ha två inriktningar. En för de talanger som vill satsa på att bli proffsspelare, och en för de som vill arbeta mer med event.

    – De här inriktningarna är till för de som verkligen vill satsa inom e-sport, det räcker nog inte att bara tycka om att spela datorspel, säger LBS rektor Cecilia Rigert.

    Utbildningen har också tungt stöd från legendaren, veteranen och den förste spelaren att bli invald i E-sportens Hall of Fame. Nämligen Emil ”HeatoN” Christensen som gjort sig ett namn genom laget Ninjas in Pyjamas, och som besitter värdefull branschkunskap och erfarenhet och hjälpt till att forma utbildningen. Är ni nyfikna på att läsa mer om finns all info på LBS hemsida.

    Riktigt kul satsning måste jag säga, och kul att det nu blomstrar upp här i Borås. Lika gärna som det finns fotboll- och hockeygymnasium så är det ju helt naturligt att det också ska erbjudas utbildningar med inriktning E-sport för de som vill satsa på sin talang. Att man även erbjuder inriktning mot event tror jag kan locka många. Det här är ju ingen utbildning för de som bara gillar att spela, precis som rektorn Cecilia Rigert är inne på. Här handlar det om att satsa och då krävs det både fokus och engagemang, men även fysisk och mental träning. Nu är det bara att hålla tummarna för att talangfabriken får fäste så får vi snart se nya svenska stjärnor från Borås på E-sportens stora scener.

    Vad tror du om den här utbildningen? Hade du sökt om du var i rätt ålder? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!