Sista hemligheten i Doom 2 är nu avslöjad

Blogg

Doom 2 släpptes 1994 och har verkligen skrivit in sig i spelhistoriens böcker. Spelet var banbrytande för sin tid när det kom till grafik, musik och ljud och har i dag nått någon form av kultstatus för många. Spelet bjuder också på en hel del easter eggs och hemligheter, något som tagit lång tid att upptäcka. Men nu meddelar skaparen John Romero att spelets sista oupptäckta hemlighet nu är avslöjad, och det tog bara 24 år.

Det var en youtuber vid namn Zero Master som upptäckte tricket för att aktivera den teleporter som gäckat spelare genom åren. Det visade sig att det enda som egentligen behövdes var en knuff från en fiende. Därmed aktiverades teleportern och spelaren ges tillgång till den hemliga sektorn. Se klippet från Zero Master här ovan, och Romeros uttalande och beskrivning på Twitter här nedan.

    Zero Master är alltså nu i praktiken den enda som klarat level 15 till 100%, så det är bara att gratulera! Kul att se att spel fortfarande har mer att att bjuda på trots att det gått så lång tid. Kan undra vilka fler hemligheter som fortfarande ligger oupptäckta i andra gamla klassiker?

    Har du spelat mycket Doom 2? Hur många hemligheter har du upptäckt? In och följ Spelbloggen på Facebook och kommentera där!